VTT:n sellupohjainen pakkaus palkittiin taas

JULKAISTU: 2018-10-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


VTT:n erilaisista selluloosakalvoista valmistettu pakkausratkaisu voitti Packaging Europe -julkaisun järjestämän Sustainability Awards 2018 -kilpailun biopohjaiset pakkaukset -sarjan.

VTT:n ratkaisu soveltuu kuivien elintarvikkeiden pakkaamiseen kuten esimerkiksi pähkinöiden, kahvipapujen, sipsien, suklaan tai vaikkapa juuston pakkaamiseen. Ratkaisu on kolmikerrosrakenne, johon on hyödynnetty kahta selluloosapohjaista filmiratkaisua, joilla on toisiaan täydentäviä ominaisuuksia esimerkiksi barrier-ominaisuuksien suhteen.

Kyseessä on jo kolmas kilpailumenestys pakkausratkaisulle. VTT oli yksi voittajista Ellen MacArthur Foundationin Circular Materials Challenge 2018-kilpailussa. VTT on nyt mukana heidän ja Think Beyond Plasticin järjestämässä Accelerator Program-ohjelmassa, minkä tarkoituksena on kiihdyttää kaupallistumista. MacArthur Foundationin palkinnon lisäksi ratkaisu on voittanut Packaging Innovations-tahon järjestämän, yhteistyössä Marks & Spencerin kanssa järjestetyn EcoPack Challenge 2018-kilpailun.

”Olemme nyt Ellen-kilpailun puolivälissä ja lisäämässä vauhtia pakkauksen kehittämiseksi. Keskitymme nyt erityisesti materiaalin kierrätettävyyteen ja sen yhdistämiseen pahviin, kartonkiin ja muoviin”, kertoo tutkija Anna Tenhunen VTT:ltä.

Tenhusen mukaan materiaalin nopean kaupallistamisen kannalta on tärkeää sitouttaa yrityksiä liiketoiminta-arvoketjun luomiseen.  Yksi merkittävä pakkausalan yritys on jo sitoutunut ja keskusteluja käydään muidenkin kanssa.

 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)