Vitamiinipurkki kierrätysmuovista

JULKAISTU: 7. toukokuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Sana-sol-ravintolisät löytyvät jatkossa uudenlaisesta neliskulmaisesta pakkauksesta, joka on suunniteltu ympäristö huomioiden. Uudet pakkaukset vievät vähemmän tilaa kuljetuksissa, ja itse purkki on valmistettu 48-prosenttisesta rPET-kierrätysmuovista. Purkin kansi ja etiketti ovat biopohjaista muovia.

Pakkausuudistus koskee lähes 20 Sana-sol-tuotetta, ja kierrätysmuovia sisältävät purkit alkavat näkyä päivittäistavarakauppojen ja apteekkien hyllyillä kevään aikana.

Sana-solin pakkausuudistus on osa Orklan vastuullisuusstrategiaa, missä pakkausten kierrätettävyys ja kierrätysmateriaalien käyttö ovat avainasemassa. Tavoitteena on, että 75 prosenttia Orklan kaikista pakkauksista ja puolet muovipakkauksista sisältää kierrätysmateriaalia vuonna 2025.

Orklan Sustainable Life -tutkimuksen mukaan myös kuluttajat toivovat yrityksiltä vastuullisempia pakkauksia. 76 prosenttia suomalaisista kertoi olevansa huolissaan muovipakkausten ympäristövaikutuksista, ja 63 prosenttia kertoi ostavansa mieluummin kierrätysmuovista valmistettuja pakkauksia. 72 prosenttia piti pakkausten kierrätettävyyttä tärkeänä.

– Pakkausuudistuksen taustalla on huoli kertakäyttöisen muovin aiheuttamista ongelmista ympäristölle. Isona pohjoismaisena toimijana haluamme omalta osaltamme helpottaa ilmastoystävällistä kuluttamista ja vastuullisempia valintoja, kertoo Orkla Care Finlandin markkinointijohtaja Marita Hanhineva.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi