Vitamiinipurkki kierrätysmuovista

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-05-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Sana-sol-ravintolisät löytyvät jatkossa uudenlaisesta neliskulmaisesta pakkauksesta, joka on suunniteltu ympäristö huomioiden. Uudet pakkaukset vievät vähemmän tilaa kuljetuksissa, ja itse purkki on valmistettu 48-prosenttisesta rPET-kierrätysmuovista. Purkin kansi ja etiketti ovat biopohjaista muovia.

Pakkausuudistus koskee lähes 20 Sana-sol-tuotetta, ja kierrätysmuovia sisältävät purkit alkavat näkyä päivittäistavarakauppojen ja apteekkien hyllyillä kevään aikana.

Sana-solin pakkausuudistus on osa Orklan vastuullisuusstrategiaa, missä pakkausten kierrätettävyys ja kierrätysmateriaalien käyttö ovat avainasemassa. Tavoitteena on, että 75 prosenttia Orklan kaikista pakkauksista ja puolet muovipakkauksista sisältää kierrätysmateriaalia vuonna 2025.

Orklan Sustainable Life -tutkimuksen mukaan myös kuluttajat toivovat yrityksiltä vastuullisempia pakkauksia. 76 prosenttia suomalaisista kertoi olevansa huolissaan muovipakkausten ympäristövaikutuksista, ja 63 prosenttia kertoi ostavansa mieluummin kierrätysmuovista valmistettuja pakkauksia. 72 prosenttia piti pakkausten kierrätettävyyttä tärkeänä.

– Pakkausuudistuksen taustalla on huoli kertakäyttöisen muovin aiheuttamista ongelmista ympäristölle. Isona pohjoismaisena toimijana haluamme omalta osaltamme helpottaa ilmastoystävällistä kuluttamista ja vastuullisempia valintoja, kertoo Orkla Care Finlandin markkinointijohtaja Marita Hanhineva.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB