Virvoitusta kierrätyspullosta

JULKAISTU: 5. huhtikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Sinebrychoff ja Coca-Cola siirtyvät huhtikuussa käyttämään kokonaan kierrätetystä muovista valmistettuja puolen litran pulloja. Keravalla valmistettujen Coca-Colan, Coca-Cola Zeron, Fantan, Spriten ja Bonaquan 500 ml:n pulloissa ei käytetä enää neitseellistä muovia. Sinebrychoff on Suomen suurin juomayhtiö, jonka valmistamien virvoitusjuomien ja vesien kaikki puolen litran pullot ovat kokonaan kierrätysmuovia.

Sinebrychoffin valmistamissa Coca-Cola-yhtiön juomien puolen litran pulloissa on vuodesta 2014 käytetty 50 prosenttia kierrätettyä muovia ja suuremmissa 1,5 litran pulloissa 25 prosenttia. Nyt uusiomuovin määrää nostetaan puolen litran pulloissa 50 prosentista 100 prosenttiin.

Sinebrychoffin Coca-Cola-yhtiön juomiin käyttämät puolen litran muovipullot painavat 20,5 grammaa, ja jatkossa tämä on kokonaan peräisin vanhoista pulloista kierrätetystä muovista. Kierrätetyn muovin käytön ansiosta neitseellistä muovia valmistetaan öljystä Suomen pulloihin yli 300 tonnia vähemmän vuodessa.

Juomapulloissa käytetty PET-muovi on maailman kierrätetyin muovilaatu. Suomessa 92 prosenttia vesien ja virvoitusjuomien pantillisista muovipulloista palautuu kierrätettäväksi. Pullosta pulloon kierrätys on linjassa EU:n ja Suomen kiertotaloustavoitteiden kanssa. Se ratkaisee kaksi ongelmaa: pitää pullojen muovin hyötykäytössä uudestaan ja uudestaan sekä pienentää huomattavasti pakkauksen ilmastovaikutusta eli hiilijalanjälkeä.

Käytetyistä PET-pulloista kierrätetyn muovin kysyntä on tarjontaa suurempaa. Suomen Palautuspakkaus Oy Palpan osakkaana Sinebrychoff pyrkii edistämään sitä, että muovipullojen kierrätysaste saadaan lähemmäs 100 prosenttia. Coca-Cola puolestaan on kansainvälisesti panostanut juomapakkauksien takaisinkeräämiseen. Länsi-Euroopassa tavoitteena on vuoteen 2023 mennessä kerätä vuosittain takaisin yhtä monta juomapakkausta kuin missä sen juomia myydään. Vastaava tavoite yhtiöllä on myös kansainvälisesti yli 200 maassa vuoteen 2030 mennessä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)