Viehekalastajalla on valinnanvaraa

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2022-06-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Erilaisilla vieheillä on erilaisia ominaisuuksia, ja sellaisia vaaditaan myös viehepakkauksilta. Uistimien koukut on jo turvallisuussyistä suojattava ja vieheen ulkonäön sekä yksityiskohtien tulisi olla hyvin esillä, jotta jokainen löytää omiin tarpeisiinsa oikeat välineet. Yhtäältä pakkaus ei saisi olla liian helppo avata, jotta tuotteet eivät päädy vääriin käsiin tai pakkaukset eivät avaudu vahingossa ja aiheuta haavereita. Toisaalta pakkaus avataan usein tilanteessa, jossa apuvälineiden määrä on rajallinen ja tuote halutaan nopeasti käyttöön.

Hankimme testiimme pakillisen kalanhärnäkkeitä: erilaisia uistimia ja jigejä. Siinä missä uistimet otetaan pakkauksesta käyttöön ja tyypillisesti säilytetään kalastuspakissa, silikonista valmistetut jigit kulkevat mukana omassa pakkauksessaan. Näin ollen myös pakkauksen uudelleensuljettavuus näyttelee eri vieheiden kohdalla erilaista roolia.

Testiin valikoituneita viehepakkauksia yhdistää se, että niissä ei ole lajitteluohjeita. Tässä voisikin ehkä olla seuraava kehitysaskel kohti entistä parempia kalastusvälinepakkauksia?

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 4/2022 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB