Vastuullisuus pääteemana Elintarvikepäivillä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-03-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Tänä vuonna Elintarvikepäivän teemana on vastuullisuus. Ilmiö on laaja ja sitä lähestytään useista vinkkeleistä, kertoo johtaja Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta.

”Suomalainen ruoka on vahvuuksilla maustettu. Näitä vahvuuksia ovat muun muassa eläinten hyvinvointi, antibioottien vähäinen käyttö, eläin- ja kasvitautien hyvä tilanne. Ne kaikki kertovat osaltaan vastuullisesta ruuantuotannosta”, Tanhuanpää sanoo.

Vastuullisuus on Tanhuanpään mukaan yhteistyötä. Elintarvikepäivän 2019 näytteilleasettajat edustavat palveluja, osaamista ja työkaluja, joilla vastuullisuutta voidaan toteuttaa. Näytteilleasettajia on jo lähes 30, ja edustettuina ovat muun muassa analytiikka-, diagnostiikka- ja laboratoriopalvelut, tutkimus- ja tuotekehityspalvelut, laskenta- ja ohjelmistopalvelut, logistiset ratkaisut, pakkausratkaisut, vientipalvelut ja ammattilehdet.

Myös päivien ohjelmat valottavat laajasti vastuullisuuden eri puolia. Uudessa ”Työkaluja vastuullisuuden toteuttamiseen” -rinnakkaisohjelmassa vastuullisuuden keinoihin pureutuvat puheenvuorot kuullaan Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Juha-Matti Katajajuurelta, Envictepoliksen johtavalta asiantuntijalta Kati Oikariselta, Marvaco Oy:n Solution Manager Heidi Valkamolta sekä Kuudennen Insight specialist Saara Järviseltä. Ohjelmatarjonta kasvoi tämän lisäyksen myötä kuuteen rinnakkaisohjelmaan.

Elintarvikepäivä järjestetään tiistaina 7.5.2019 Finlandia-talolla Helsingissä.

Jatka lukemista

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak