Varmat kesän merkit: Interpack, hallitusohjelmaneuvottelut ja lomien lähestyminen

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-06-22
PÄIVITETTY: 2023-08-02
Kuva: Olli Häkämies

Pakkausalan kansainvälinen megatapahtuma Interpack pidettiin Saksan Düsseldorfissa 4.–10. toukokuuta 2023. Normaalisti kolmen vuoden välein järjestettävä tapahtuma jouduttiin peruuttamaan koronapandemian vuoksi kaksi kertaa: ensimmäisen kerran 2020 ja vielä uudestaan 2022.

Avainlukujen valossa Interpack onnistui loistavasti. Kävijöitä oli 143 000 ja näytteilleasettajia yli 2 800. Messuvieraista 75 % tuli ulkomailta, kaiken kaikkiaan 155 maasta. Osallistujamaiden runsaus kertoo Interpackin kansainvälisestä vetovoimasta. Samalla käy ilmi saksalaisen teollisuuden voima;
neljäsosa maailman suurimman pakkaustapahtuman osallistujista oli saksalaisia.

Düsseldorfin messujen käytävillä oli lähes koko messujen seitsemän päivän ajan sellainen tungos, että ennusteet messujen tarpeettomuudesta voi ainakin toistaiseksi heittää romukoppaan. Suosiolla on luonnollisesti myös kääntöpuoli; esimerkiksi hotellien hinnat oli hilattu markkinoiden kysynnän mukaiseen asentoon. Oletettavaa on, että seuraavan kerran 2026 suunnitelmien mukaan järjestettävään Interpackiin mukaan haluavien on varauduttava maksamaan entistäkin suolaisempia hintoja – ja etukäteen, ilman peruutusoikeutta!

Lue koko Antro Säilän Pakkaus-lehden pääkirjoitus täältä

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak