Uusia rasiapakkauksia valmisruoille

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-09-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Walki kehittää valmisaterioille ja pakasteille uutta valikoimaa, jonka rasiapakkaukset ovat yhtiön mukaan täysin kierrätettäviä. Uusilla tuotteilla Walki vastaa koronapandemian aiheuttamaan valmis- ja pakasteaterioiden myynnin kasvuun.

Uusi rasiapakkausvalikoima on tarkoitettu vaihtoehdoksi valmis- ja pakasteruoille, jotka tavallisesti myydään muovista tai alumiinista valmistetuissa rasiapakkauksissa. Walkin mukaan uusi rasiavalikoima vastaa haasteeseen riittävän rasvabarrieerin saavuttamisessa.

– Rasvankestävyys on yleensä varmistettu muovikerroksella, mutta se vaikeuttaa rasian kierrätystä, koska muoveja on vaikea erottaa kuitumateriaalista, sanoo Walkin Matthias Zimmermann. – Siksi halusimme tuoda markkinoille pakkauksia, jotka voidaan kierrättää täysin kuitukierrätysvirroissa.

Uuteen valikoimaan kuuluvat Walki Pack Tray PET sekä Walki Pack Tray UR, jotka molemmat kestävät tavallisen uunikuumennuksen. Lisäksi valikoimasta löytyy Walki Pack Food Service Trays -vaihtoehto tuotteille, jotka eivät vaadi uudelleenlämmitystä.

Walki on sitoutunut kestäviin ratkaisuihin, jotka täyttävät kierrätettävien elintarvikepakkausten kasvavan kysynnän lisäämättä muovin käyttöä. Viime vuonna yhtiö kehitti uusiutuvasta kuidusta valmistetun uuninkestävän ruoka-astian, joka on sen mukaan kierrätettävä ja täysin PET-vapaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx