Uusi syväsäiliö jakeiden lajitteluun

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-04-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kiertotalouden asiantuntijana Finncont osallistuu uudistuvan jätelain kierrätystavoitteiden saavuttamiseen ja tuo markkinoille uuden tuotteen, Blok2-syväsäiliön. Tuoteinnovaatio on Finncontin oman Design Studion kehittämä ja täysin suomalainen.

Blok2 on moderni maan alle asennettava kierrätysjärjestelmä. Se koostuu moduuleista ja voidaan siten helposti muunnella sopivaksi jokaiseen käyttökohteeseen. Blok2-säiliössä yksi moduuli voidaan jakaa jopa kuudelle eri jakeelle, mikä mahdollistaa usean jätelajin keräämisen ennätyksellisen pienessä tilassa.

Valtioneuvosto on hyväksynyt hallituksen esityksen jätelain muuttamisesta. Jätelain uudistus tukee kiertotaloutta, sillä jätteiden keräystä ja lajittelua omina jätelajeinaan kasvatetaan. Tavoite on lisätä kierrätysastetta jopa puolella nykytilanteesta seuraavan 15 vuoden aikana. Tämä tarkoittaa, että yhdyskuntajätteestä 65 % tulee ohjautua kierrätykseen.

– Jätelain uudistuksen mukanaan tuomat kierrätystavoitteet ovat inspiroivia ja niihin meidän jokaisen tulisi pyrkiä tulevien sukupolvien paremman elämänlaadun takaamiseksi. Blok2 on malliesimerkki siitä, että Finncontin sydämen asia on kiertotalouden edistäminen ja puhtaamman tulevaisuuden takaaminen lapsillemme, sanoo Finncont Group Oy:n toimitusjohtaja Jyri Partanen.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx