Uusi puu -kilpailuehdotukset vuoden loppuun mennessä

JULKAISTU: 2020-11-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Uusi puu -hanke esitteli konkreettisia esimerkkejä puupohjaisista tuotteista ja ratkaisuja lehdistölle  ja sosiaalisen median vaikuttajille Helsingissä marraskuun lopulla. 

Uusi puu on yli 20 suomalaisen organisaation yhteisö, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä puupohjaisesta biotaloudesta.  Hankkeessa kerrotaan konkreettisin esimerkein siitä, millaisia tuotteita ja ratkaisuja on jo nyt tarjolla ja millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on. Monet hankkeen esittelemistä ratkaisuista ovat pakkauksia.

Millaisia pakkauksia voi tehdä puusta, esitteli Virpi Korhonen sosiaalisen median vaikuttaja Patisse A Lodylle.

Vielä ehtii osallistua Uusi puu -hankkeen kilpailuun! Jo neljättä kertaa järjestettävä Uusi puu -kilpailu haastaa yritykset ratkaisemaan megatrendejä. Jos sinulla on puupohjainen ratkaisu, joko olemassa oleva tuote, menetelmä tai prosessi, ilmoita se kilpailuun. Olemassa olevalla ratkaisulla tarkoitetaan kaupallisesti toteutettavissa olevaa, mutta ei välttämättä vielä markkinoilla olevaa ratkaisua. Kilpailussa kilpailevat konkreettiset ratkaisut, eivät ihmiset tai yritykset. Yhdessä ratkaisussa voi olla mukana useampi yritys, henkilö tai tiimi. Ratkaisu voi olla myös ehdolla useassa eri kategoriassa.

Kategoriat ovat viisi megatrendiä/haastetta: resurssiniukkuus, tiedostava kuluttaminen, kaupungistuminen, väestörakenteen muutokset ja digitalisoituminen. Ratkaisu voi olla vastata yhteen tai useampaan megatrendiin tai Covid-19:n tuomiin haasteisiin. Megatrendien tarkemmat kuvaukset ja muut kilpailuohjeet löytyvät Uusi puun sivuilta.

Kilpailuehdotusten jättöaika  päättyy 31.12.2020.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)