Uusi joustopakkausmateriaali Mondilta

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-08-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Mondi on kehittänyt yhteistyössä Dow’n kanssa uudenlaisen, kierrätettävän terveyssiteiden sekundääripakkauksen, jonka käyttäjänä on hygieniatuotteiden valmistaja Essity. Uudessa materiaalissa on käytetty raaka-aineena uusiutuvia ja kierrätettyjä materiaaleja.

Uusi, innovatiivinen pakkaus edistää Essityn kestävän kehityksen tavoitteita käyttämällä uusiutuvaa materiaalia ja paperiteollisuuden sivutuotetta. Ratkaisu tarjoaa saman korkeatasoisen suojan kuin ennen käytössä ollut materiaali – sen tiiveysominaisuudet estävät kosteuden ja valon. Materiaalilla on myös hyvät painatusominaisuudet. Pakkaus on käytössä Essityn eurooppalaisten terveyssidebrändien, kuten Bodyformin, Libressen, Nanan ja Nuvenian pakkauksina.

– Haasteena oli löytää uusiutuvan ja kierrätetyn sisällön paras yhdistelmä, joka säilyttää tuotteiden laadun ja Essityn tarvitseman tuotantotehokkuuden. Testasimme useita vaihtoehtoja, kunnes löysimme sopivimman ratkaisun, Marjo Kuisma Mondilta toteaa.

Guosheng Zhang, Essityn Global Technical Innovation Manager Feminine Care sanoo: – Uudella terveyssidepakkauksellamme on entistä pienempi hiilijalanjälki. Ratkaisu osoittaa meidän ja Mondin sitoutumisen Ellen MacArthur Foundation -säätiön tavoitteisiin: pyrimme kierrätyskelpoisuuteen ja lisäämään kierrätysmuovin käyttöä pakkauksissamme.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx