Uusi joustopakkausmateriaali Mondilta

JULKAISTU: 10. elokuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Mondi on kehittänyt yhteistyössä Dow’n kanssa uudenlaisen, kierrätettävän terveyssiteiden sekundääripakkauksen, jonka käyttäjänä on hygieniatuotteiden valmistaja Essity. Uudessa materiaalissa on käytetty raaka-aineena uusiutuvia ja kierrätettyjä materiaaleja.

Uusi, innovatiivinen pakkaus edistää Essityn kestävän kehityksen tavoitteita käyttämällä uusiutuvaa materiaalia ja paperiteollisuuden sivutuotetta. Ratkaisu tarjoaa saman korkeatasoisen suojan kuin ennen käytössä ollut materiaali – sen tiiveysominaisuudet estävät kosteuden ja valon. Materiaalilla on myös hyvät painatusominaisuudet. Pakkaus on käytössä Essityn eurooppalaisten terveyssidebrändien, kuten Bodyformin, Libressen, Nanan ja Nuvenian pakkauksina.

– Haasteena oli löytää uusiutuvan ja kierrätetyn sisällön paras yhdistelmä, joka säilyttää tuotteiden laadun ja Essityn tarvitseman tuotantotehokkuuden. Testasimme useita vaihtoehtoja, kunnes löysimme sopivimman ratkaisun, Marjo Kuisma Mondilta toteaa.

Guosheng Zhang, Essityn Global Technical Innovation Manager Feminine Care sanoo: – Uudella terveyssidepakkauksellamme on entistä pienempi hiilijalanjälki. Ratkaisu osoittaa meidän ja Mondin sitoutumisen Ellen MacArthur Foundation -säätiön tavoitteisiin: pyrimme kierrätyskelpoisuuteen ja lisäämään kierrätysmuovin käyttöä pakkauksissamme.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood