UPM investoi muovien täyteainetuotantoon

JULKAISTU: 3. toukokuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


UPM Biochemicals ja KRAHN Chemie Deutschland GmbH ovat allekirjoittaneet jakelusopimuksen UPM BioMotion -täyteaineiden markkinoimiseksi yksinoikeudella Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. UPM:n täysin uudet uusiutuvat toiminnalliset täyteaineet (Renewable Functional Fillers, RFF) korvaavat fossiilipohjaisen hiilimustan ja silikan muoveissa, liimoissa ja tiivisteaineissa sekä maaleissa ja pinnoitteissa.

UPM:n uusiutuvien toiminnallisten täyteaineiden hiilijalanjälki on merkittävästi pienempi verrattuna perinteisiin öljypohjaisiin tuotteisiin. Uuden materiaalin avulla teollisuus voi edistää ilmastotavoitteiden saavuttamista ja vastata nopeasti muuttuviin markkinaolosuhteisiin, kun kuluttajien vaatimukset tuotteiden vastuullisuudesta lisääntyvät.

– Innovatiivisia uusiutuvia toiminnallisia täyteaineita käytetään muovien ja muiden polymeeripohjaisten tuotteiden valmistukseen. Auto-, elektroniikka- ja pakkausalan sääntely edellyttää yrityksiä täyttämään yhä tiukemmat ympäristöstandardit. Yhteistyö alan johtavan jakeluyhtiön kanssa mahdollistaa tuotteemme tuomisen markkinoille, sanoo UPM Biochemicalsin myynti- ja markkinointijohtaja Christian Hübsch.

UPM Biochemicals on uusi tulokas kemikaalimarkkinoilla. UPM investoi parhaillaan 750 miljoonaa euroa maailman ensimmäiseen uusiutuvia monoetyleeniglykoleja (bMEG) ja uusiutuvia toiminnallisia täyteaineita tuottavaan biojalostamoon Leunassa Saksassa. Tuotteet valmistetaan kestävästi tuotetusta ja sertifioidusta lehtipuusta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi