Trendiraportit visioivat tulevaisuuden pakkauksia

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2020-03-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Tulevaisuuden pakkausmarkkinoista saa käsitystä kahdesta trendiraportista, jotka ovat tehneet DS Smith ja Kemira. Raportit visioivat erityisesti kuluttajien ruoankulutustapojen muutosta ja sen vaikutusta elintarvikkeiden pakkauksiin. Raportit ovat ladattavissa ilmaiseksi yritysten verkkosivuilta.

DS Smith on tuottanut raportin Packaging Trend Report: 2020 and beyond. Raportti perustuu pakkausliiketoiminnan johtavien toimijoiden näkemyksiin, joita on täydennetty tutkimustiedolla. Lisäksi mukana on esimerkkejä siitä, miten jotkin maailman suurimmat brändit ovat reagoineet muutoksiin.

DS Smithin raportti visioi neljä trendiä, jotka on otsikoitu näin: Instagramin arvoinen kaiken aikaa, Avoimet mahdollisuudet, Tiedostava kuluttaminen ja Vihreät vallanpitäjät. Englanninkielinen raportti on ladattavissa tästä osoitteesta:
https://www.strategic-packaging.com/change-is-here-are-these-four-trends-on-your-radar

Kemiralla neljä skenaariota
Kemiran raportin tulevaisuusskenaariot luotiin haastattelemalla kansainvälistä asiantuntijapaneelia. Paneelin jäseniin kuului asiantuntijoita elintarvikkeiden ja pakkausten arvoketjusta: paperi- ja kartonkivalmistajia, pakkausjalostajia, elintarvikebrändien omistajia sekä sääntelyasiantuntijoita ja tutkijoita aiheeseen liittyviltä aloilta.

Raportti esittää neljä mahdollista tulevaisuuden skenaariota ruoan ostamisesta, pakkauksista ja kulutuksesta Euroopassa vuonna 2030.

Raportin neljässä skenaariossa käsitellään kuluttajien asenteita ja käyttäytymistä, ruoan ostopaikkoja ja -tapoja, elintarvikepakkauksia, kierrätysjärjestelmiä ja sääntelyä. Skenaariot on otsikoitu näin: Individualismin huippu, Täysin vihreä kokemus, Käytännöllisyyttä kiireeseen ja Vaivaton kiertotalous.

”Elintarvikkeet ja niiden pakkaukset ovat merkittäviä aiheita keskusteluissa vastuullisuudesta ja resurssitehokkuudesta. Globaalit megatrendit vaikuttavat ruoan kulutus- ja pakkaustapoihin, ja elintarvikepakkausala on jo reagoinut lukuisilla innovaatioilla. Kemira on tärkeä osa kuitupohjaisten pakkausratkaisujen arvoketjua, ja siksi me halusimme selvittää, miltä elintarvikkeet ja niiden pakkaukset voisivat näyttää kymmenen vuoden kuluttua. Nämä tulevaisuusskenaariot ovat mahdollisuus tarkastella markkinassa jo nyt näkyvän kehityksen mahdollisia seurauksia”, sanoo Antti Matula, Kemiran globaalien tuotelinjojen ja liiketoiminnan kehityksen johtaja.

Kemiran raportti on englanninkielinen ja se on ladattavissa osoitteesta:
www.kemira.com/board-see-the-invisible

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB