Toimiva pussi lisää biojätteen kierrättämisintoa

JULKAISTU: 2020-11-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Perinteisiä suursäkkejä teollisuuskäyttöön toimittava Jubilo Packaging on saanut rinnalleen parin viimeisen vuoden aikana toisenlaista liiketoimintaa – Jubilo Paper tarjoaa paperisia veden- ja rasvankestäviä biojätteen kierrätyspusseja. Tehokas ja ympäristöystävällinen kokonaisvaltainen ratkaisu biojätteen kierrätykseen on kehitetty yrityksessä yhdessä konsulttiyhtiö PBI Research Insituten kanssa.

– Lisäksi kehitimme kokonaisratkaisun, joka tekee lajittelusta helpompaa, kertoo Jubilo Oy:n tuotekehityksestä ja myynnistä vastaava Viktor Stenmark.

Paperisten, täysin muovittomien ja märkälujien biojätepussien raaka-aine on kehitetty varta vasten biojätettä varten. Lisäksi Jubilossa innovoitiin teline biojätepusseille. Ilmavaan telineeseen sijoitettu biojätepussi hajottaa biojätteen aerobisesti eli jäte kuivuu sen sijaan että se mädäntyisi. Menetelmä vähentää hajuja ja esimerkiksi kärpäsiä.
– Ilman kiertäessä biojäteastiassa jäte ei ala mädäntyä pussissa. Kun mätänemistä ei tapahdu, pysyvät myös banaanikärpäset poissa. Kuivempi biojäte on myös kevyempää kuljettaa, Stenmark selvittää.

Lue koko Pakkaus-lehden juttu

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)