Toimiva pussi lisää biojätteen kierrättämisintoa

JULKAISTU: 9. marraskuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Perinteisiä suursäkkejä teollisuuskäyttöön toimittava Jubilo Packaging on saanut rinnalleen parin viimeisen vuoden aikana toisenlaista liiketoimintaa – Jubilo Paper tarjoaa paperisia veden- ja rasvankestäviä biojätteen kierrätyspusseja. Tehokas ja ympäristöystävällinen kokonaisvaltainen ratkaisu biojätteen kierrätykseen on kehitetty yrityksessä yhdessä konsulttiyhtiö PBI Research Insituten kanssa.

– Lisäksi kehitimme kokonaisratkaisun, joka tekee lajittelusta helpompaa, kertoo Jubilo Oy:n tuotekehityksestä ja myynnistä vastaava Viktor Stenmark.

Paperisten, täysin muovittomien ja märkälujien biojätepussien raaka-aine on kehitetty varta vasten biojätettä varten. Lisäksi Jubilossa innovoitiin teline biojätepusseille. Ilmavaan telineeseen sijoitettu biojätepussi hajottaa biojätteen aerobisesti eli jäte kuivuu sen sijaan että se mädäntyisi. Menetelmä vähentää hajuja ja esimerkiksi kärpäsiä.
– Ilman kiertäessä biojäteastiassa jäte ei ala mädäntyä pussissa. Kun mätänemistä ei tapahdu, pysyvät myös banaanikärpäset poissa. Kuivempi biojäte on myös kevyempää kuljettaa, Stenmark selvittää.

Lue koko Pakkaus-lehden juttu

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi