Syömävalmiin ruuan annospakkaukset testissä

JULKAISTU: 1. lokakuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Kertakäyttöisten annospakkausten kulutus on ollut viime vuosina kasvussa muun muassa päivittäistavarakaupassa myytävien valmiiden ruoka-annosten suosion kasvun myötä. Myös koronapandemia on lisännyt erillispakkaamista. Pakkaus-lehti testasi valmiita ruoka-annospakkauksia, jotka voi napata suoraan kaupan hyllystä ja sisällön syödä sellaisenaan, ilman lämmitystä.

Juuri testin mukaisten muovisten annospakkausten kulutusta on tavoitteena vähentää esimerkiksi Green Deal -sopimuksella. Sopimusluonnoksessa oletetaan, että koronan aiheuttama muutos ihmisten kulutuskäyttäytymisessä vahvistaa jo aiemmin alkanutta kasvutrendiä. Kuluttajien mielestä tämäntyyppiset annospakkaukset ovat käteviä ja niitä kulutetaan koko ajan enemmän. Sitä ei kuitenkaan käy kieltäminen, että niiden aiheuttama roskaaminen ja muut haitalliset ympäristövaikutukset ovat lisääntyneet, ja siksi tällaisia sopimuksia ollaan tekemässä.

Testissämme tuli hyvin esiin se, millaista tasapainottelua pakkausvalintojen tekeminen on. Yhdessä lounassalaatissa testiryhmä kritisoi haarukan pakkaamista moninkertaiseen muoviin ja mietti, olisiko yhden kerroksen muovikalvoa voinut jättää pois. Toisessa annoksessa kritiikki puolestaan kohdistui siihen, että pakkauksen haarukka oli uponnut salaattiin.

Kaikki pakkaukset kuitenkin suojasivat tuotetta eli täyttivät pakkauksen perustehtävän oikein hyvin. Koko artikkeli on luettavissa Pakkausyhdistyksen sivuilla.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi