Syömävalmiin ruuan annospakkaukset testissä

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-10-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kertakäyttöisten annospakkausten kulutus on ollut viime vuosina kasvussa muun muassa päivittäistavarakaupassa myytävien valmiiden ruoka-annosten suosion kasvun myötä. Myös koronapandemia on lisännyt erillispakkaamista. Pakkaus-lehti testasi valmiita ruoka-annospakkauksia, jotka voi napata suoraan kaupan hyllystä ja sisällön syödä sellaisenaan, ilman lämmitystä.

Juuri testin mukaisten muovisten annospakkausten kulutusta on tavoitteena vähentää esimerkiksi Green Deal -sopimuksella. Sopimusluonnoksessa oletetaan, että koronan aiheuttama muutos ihmisten kulutuskäyttäytymisessä vahvistaa jo aiemmin alkanutta kasvutrendiä. Kuluttajien mielestä tämäntyyppiset annospakkaukset ovat käteviä ja niitä kulutetaan koko ajan enemmän. Sitä ei kuitenkaan käy kieltäminen, että niiden aiheuttama roskaaminen ja muut haitalliset ympäristövaikutukset ovat lisääntyneet, ja siksi tällaisia sopimuksia ollaan tekemässä.

Testissämme tuli hyvin esiin se, millaista tasapainottelua pakkausvalintojen tekeminen on. Yhdessä lounassalaatissa testiryhmä kritisoi haarukan pakkaamista moninkertaiseen muoviin ja mietti, olisiko yhden kerroksen muovikalvoa voinut jättää pois. Toisessa annoksessa kritiikki puolestaan kohdistui siihen, että pakkauksen haarukka oli uponnut salaattiin.

Kaikki pakkaukset kuitenkin suojasivat tuotetta eli täyttivät pakkauksen perustehtävän oikein hyvin. Koko artikkeli on luettavissa Pakkausyhdistyksen sivuilla.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB