Sulapacin kuitupilli pääsi markkinoille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-12-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enson ja Sulapacin kehittämä kuitupohjainen pilli on lanseerattu markkinoille. Käytettävyydeltään ja ominaisuuksiltaan perinteistä muovipilliä käyttää jo usea asiakas. Ensimmäisten joukossa tuotteen on ottanut käyttöön Finnair, joka korvaa sillä muovi- ja paperipillit loungeissaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Muita asiakkaita ovat muiden muassa ruokalähettipalvelu Wolt, alkoholijuomayhtiö Altia, Hotel St. George ja vegaanikahvila Kippo. Kuluttajat voivat tammikuusta 2020 alkaen ostaa pillejä Verkkokauppa.comista sekä kompostoituviin astioihin, ruokailuvälineisiin ja pakkauksiin erikoistuneesta Biofutura.com -verkkokaupasta.

”Tuotteemme on vastuullinen ja käytettävyydeltään ylivertainen, ja tällaiselle on selkeästi kova kysyntä. Pilli on muiden Sulapac-tuotteiden tapaan täysin mikromuoviton. Suunnittelussa on jäljitelty luontoa: jos pilli sattuisi päätymään mereen, se hajoaa yhtä nopeasti kuin koivunlehti, ekosysteemiä vahingoittamatta”, kertoo Sulapacin toimitusjohtaja Suvi Haimi.

”Muovipillejä valmistetaan ja kulutetaan viikoittain miljardeja kappaleita, ja niistä syntyvä jäte päätyy usein meriin. Tällä uusiutuvalla ja biohajoavalla materiaalilla voidaan korvata fossiilipohjaisia materiaaleja ja vähentää muovijätettä. Sulapacin kanssa voimme tutkia uudenlaisia innovatiivisia ja skaalautuvia materiaaleja ja laajentaa uusiutuvien ratkaisujen tarjontaamme”, sanoo Stora Enson yritysyhteistyöstä vastaava johtaja Marcus Dehlin.

Pillit tulevat saataville ensin Euroopassa ja myöhemmin myös maailmanlaajuisesti. Ne valmistetaan nykyisillä muovipillien tuotantolinjoilla.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept