Stora Enson ja Huhtamäen Cup Collective -aloitteeseen uusia kumppaneita

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2022-12-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enson ja Huhtamäen perustaman Cup Collective -aloiteen tavoitteena on käytettyjen paperimukien arvon hyödyntäminen teollisen mittakaavan kierrättämisen kautta. Aloitteeseen ovat nyt liittyneet mukaan ensimmäisinä kumppaneina McDonald’s, SSP – The Food Travel Experts, C2 Centre ja Belgian kansallinen rautatieyhtiö (SNCB), jotka kaikki vahvistavat aloitteen kykyä lisätä paperimukien kierrätysmääriä Euroopassa.

Cup Collective -aloite on ensimmäinen laatuaan Euroopassa, ja sen tavoitteena on kierrättää puoli miljardia paperimukia Euroopassa kahden ensimmäisen vuoden aikana. Ensimmäiset paperimukien kierrätyspisteet ovat nyt esillä julkisissa tiloissa eri puolilla Brysseliä, muun muassa ravintoloissa ja julkisen liikenteen asemilla. Kerätyt kupit kierrätetään lähistöllä olevissa laitoksissa, kuten Stora Enson tehtaalla Langerbruggessa, Belgiassa.

Cup Collective on avoin kumppaneille, jotka edustavat toimijoita sekä arvoketjussa että sen ulkopuolella, mukaan lukien ruokapalvelujen tarjoajat, vähittäiskauppiaat, kuljetuspalvelut, jätteenkerääjät ja -hallintapalvelut sekä muut toimijat kaikkialla Euroopassa.

Aloitteen kumppanit ja siitä kiinnostuneet sidosryhmät kokoontuivat 7.12. Brysselissä paneelikeskusteluun, joka keskittyi keskusteluun ohjelman täytäntöönpanosta.

Cup Collective -aloitte on edelleen avoin uusille kumppaneille. Yhteyttä voi ottaa sähköpostitse: hello@thecupcollective.eu tai thecupcollective.eu.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB