Stora Ensolta uusi elintarviketurvallinen kraftlainer

JULKAISTU: 28. toukokuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Muovipakkausten korvaaminen uusiutuvilla materiaaleilla ja verkkokaupan kasvu lisäävät aaltopahvin pintakartonkina käytettävien kraftlainereiden kysyntää. AvantForte by Stora Enso on uusi kraftlainer, joka sopii tuoretuotteiden ja rasvaisten tai kosteiden elintarvikkeiden pakkauksiin sekä verkkokauppapakkauksiin.

AvantFortesta tulee Stora Enson aaltopakkausmateriaaleista koostuvan Avant-tuoteperheen lippulaiva. Sekä ruskeana että valkopintaisena saatavaan AvantForteen käytetään vain kestävästi hankittua ensikuitua. Stora Enso muuntaa Oulun tehtaan päällystettyä hienopaperia valmistavan koneen aaltopahvin pintakartonkia valmistavaksi koneeksi, jonka tuotannon on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä.

Uusiutuvasta ja kierrätettävästä AvantFortesta voidaan valmistaa laadukkaita pakkauksia kevyemmillä neliöpainoilla kuin muilla kraftlainereilla. Aaltopahvin pintakartonki on tavallisesti kaksikerroksista, mutta AvantFortessa käytetään kolmikerroksista Tri-Ply by Stora Enso -teknologiaa, joka maksimoi tuotteen lujuuden, mahdollistaa pakkausten keventämisen ja parantaa painettavuutta. AvantForte on jopa 10 % muita kraftlainereita lujempaa, joten se soveltuu vaativimpiin, puhtautta ja erinomaista ulkonäköä edellyttäviin käyttökohteisiin, kuten tuoretuotteiden ja rasvaisten tai kosteiden elintarvikkeiden pakkauksiin sekä verkkokauppapakkauksiin.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood