Stora Ensolta PE-muoviton kartonkikuppi

JULKAISTU: 2019-05-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso tuo markkinoille kartonkikuppeihin tarkoitetun uusiutuvan kartongin Cupforma Natura SoloTM by Stora Enso. Innovatiivinen materiaali sopii kuuma- ja kylmäjuomakuppeihin sekä jäätelöpakkauksiin. Siinä ei ole lainkaan perinteisiä muovipäällystekerroksia, joten kaikki kuitu saadaan talteen kierrätysprosessissa.

”Näemme pikaruokapakkausten markkinoilla vahvaa kysyntää ympäristöystävällisille ratkaisuille. Kuluttajat vaativat helppoutta, mutta sen pitää olla myös vastuullista. Kierrätys pienentää kartonkikupin hiilijalanjäljen puoleen, ja koko arvoketju hyötyy uusiutuviin materiaaleihin liittyvistä innovaatioista. Cupforma Natura Solo on jälleen yksi askel kohti tavoitettamme auttaa asiakkaitamme vähentämään muovin käyttöä ja tehostaa pakkausten kierrätystä pikaruoka-alalla,” sanoo nestepakkauksista ja kotelokartongeista vastaava johtaja Hannu Kasurinen Consumer Board -divisioonasta.

”Asiakkaiden kanssa Euroopassa tekemämme koeajot ovat osoittaneet, että Cupforma Natura Solo toimii jalostuksessa samalla tavoin kuin perinteinen polyeteenipäällystetty kuppikartonki, joten kuppien valmistus ei vaadi uutta teknologiaa. Lisäksi tämä innovatiivinen materiaali lisää käytettyjen kuppien arvoa kierrätyksessä, sillä materiaali hajoaa kierrätysprosessissa siten, että kaikki kuidut saadaan talteen. Olemme ylpeitä voidessamme esitellä Cupforma Natura Solon asiakkaillemme ja tukiessamme näin uusiutuvia ratkaisuja, kiertotaloutta ja pikaruokapakkausten arvoa”, sanoo Stora Enson uusista barrier-ratkaisuista vastaava johtaja Ebba Mannheimer Consumer Board -divisioonasta.

Kaikki Stora Enson Cupforma-kartongit ovat uusiutuvia ja kierrätettäviä ja tarjoavat vähähiilisen vaihtoehdon uusiutumattomille materiaaleille. Stora Enso tarjoaa laajan barrier-valikoiman ja tukea parhaan ratkaisun valinnassa asiakkaan tarpeisiin. Cupforma Natura Solon lisäksi valikoimaan kuuluvat täysin uusiutuva Cupforma Natura PE Green, johon on helppo vaihtaa fossiilipohjaisesta polyeteenistä, sekä teollisesti kompostoituva Cupforma Natura Bio.

 

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)