Stora Enso myy sahansa ja puunhankintansa Venäjällä

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-04-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso on tehnyt sopimuksen kahden Venäjällä sijaitsevan sahansa myymisestä. Kauppaan kuuluvat Stora Enson Nebolchin ja Impilahden sahat sekä Venäjän puunhankinta, joka toimittaa puuta sahoille. Sahat ja puunhankintatoiminnot myydään Stora Enson paikalliselle johdolle.

Stora Enson arvion mukaan paikallinen omistus ja toiminta voivat Venäjän markkinoiden epävarmuuden vuoksi tarjota vastuullisemman pitkän aikavälin ratkaisun näille liiketoiminnoille ja niiden työntekijöille.

Kun tarvittavat hyväksynnät on saatu, kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 toisella neljänneksellä. Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Stora Enson vuotuiseen liikevaihtoon tai operatiiviseen liiketulokseen. Myytävien liiketoimintojen heikentyneiden liiketoimintanäkymien vuoksi Stora Enson ensimmäisen neljänneksen tulokseen on kirjattu 70 miljoonan euron arvonalentumistappio. Tämän lisäksi IFRS-standardien mukainen tappio kaupasta on noin 60 miljoonaa euroa, joka koostuu pääasiassa myyntipäivänä kirjattavista valuuttakurssimuutosten oikaisuista. Kulut sisältyvät vertailukelpoisuuteen vaikuttaviin eriin.

Sahat sijaitsevat Novgorodissa ja Karjalassa ja työllistävät noin 330 henkilöä. Niiden vuotuinen kokonaiskapasiteetti on 350 000 kuutiometriä sahatavaraa, josta 55 000 kuutiometriä jatkojalosteita ja lisäksi 65 000 tonnia pellettejä. Stora Enson Venäjän puunhankinta työllistää noin 170 henkilöä ja hallinnoi noin 370 000 hehtaarin pitkäaikaisia hakkuuoikeuksia vuokra-alueilla.

Stora Enso kertoi 2.3.2022 lopettavansa kaiken tuotannon ja myynnin Venäjällä toistaiseksi. Yhtiö etsii parhaillaan vastuullista ratkaisua Venäjän kolmen pakkaustehtaansa tulevaisuudelle.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB