Stora Enso kehittää Heinolan Flutingtehdasta

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-02-06
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso investoi 28 miljoonaa euroa Heinolan Flutingtehtaaseen. Investointi parantaa AvantFlute SC -tuotevalikoiman laatua ja lisää tuotantokapasiteettia.

Stora Enso investoi 28 miljoonaa euroa Heinolan Flutingtehtaaseen vastatakseen kansainvälisten asiakkaiden kasvavaan kysyntään. Investointi parantaa AvantFlute SC -tuotevalikoiman laatua ja lisää tuotantokapasiteettia. Investointi on tarkoitus käynnistää välittömästi ja saattaa päätökseen vuoden 2018 toisella neljänneksellä.

AvantFlute SC on puolikemiallista, primaarikuidusta valmistettavaa aallotuskartonkia, joka on kehitetty erityisesti vaativiin olosuhteisiin. Investoinnin valmistuttua AvantFlute SC:n tuotantokapasiteetti kasvaa 15 000 tonnia. Heinolan Flutingtehtaan nykyinen vuosittainen tuotantokapasiteetti on 300 000 tonnia fluting-kartonkia.

”Investoinnin ajankohta on erinomainen, sillä elintarvikkeiden, hedelmien ja vihannesten pakkaamisen käytettävien laadukkaiden fluting-tuotteiden kysynnän odotetaan kasvavan. Investointi tuo markkinoille entistä kilpailukykyisemmän tarjonnan ja mahdollistaa lisäksi Heinolan Flutingtehtaan hiilijalanjäljen pienentämisen”, kertoo Gilles van Nieuwenhuyzen, Packaging Solutions -divisioonan johtaja.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli