Sodan vuoksi varastoon jääneet paperit myytiin Ranskaan

JULKAISTU: 30. maaliskuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Sastamalainen pakkausmateriaaleja valmistava Carccu ei toimita tällä hetkellä Venäjältä tulevia tilauksia. Suurimmaksi osaksi vientikauppaa tekevän yrityksen varastoon jäi tästä syystä 18 000 rullaa paperia, jota uhkasi päätyminen jätteeksi. Toimitusjohtaja Lasse Borg sai sovittua niistä kuitenkin kaupan Ranskaan.

– Pääasia on, ettei paperi joudu kaatopaikalle, vaan päätyy hyötykäyttöön ja kiertotalouden malli toteutuu. Säästämme luontoa, kun käytämme olemassa olevia materiaaleja niin pitkään kuin suinkin mahdollista sen sijaan, että tuotettaisiin aina vain uutta. Myymme osan tuotannossa syntyvästä käyttökelpoisesta ylijäämämateriaalista muille yrityksille pakkausmateriaaleiksi.

Borg kertoo, että ympäristöasiat painavat paljon yrityksen vaakakupissa. Carccu haluaa valmistaa kestäviä pakkausmateriaaleja ympäristöä säästävillä menetelmillä.

– Otamme ympäristön huomioon kaikessa toiminnassamme alusta loppuun saakka. Valikoimastamme löytyy ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä materiaaleja. Lisäksi suosimme fossiilivapaata sähköä, uusiokäytämme mahdollisimman paljon ylijäämämateriaalia ja edistämme kiertotaloutta.

Paperirullien myymisestä tulevan tuoton Carccu on päättänyt lahjoittaa Ukrainan sodan uhreille.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)