Serto uudisti pesuainepullot perusteellisesti

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-08-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kiilto on uudistanut Serto-pyykinpesuaineet sekä sisällön että pakkauksen osalta. Uuden reseptin ansiosta pienemmällä pesuainemäärällä voi pestä saman määrän pyykkiä kuin aiemmin. Pakkauskoko on pienentynyt ja pullojen ulkoasu on uudistettu perusteellisesti. Kutiste-etikettejä käyttämällä on saatu joustavuutta tuotantoon.

”Serto on kehittänyt uuden pesuainereseptin, jonka ansiosta vaatteet on mahdollista pestä aiempaa pienemmällä pesuainemäärällä. Iso pakkauskoko ei nimittäin välttämättä ole riittoisampi kuin pienemmässä pakkauskoossa myytävä tiiviimpi pesuaine. Oikealla annostuksella entistä tiiviimpi pesuaine voi olla jopa riittoisampaa”, kertoo Serton BrandManager Anna-Kaisa Tarjasalo Auraprintin blogissa.

Uudistuneen pesuaineen yhteydessä Serto lanseeraa myös maailman pienimmän pesupallon, joka havainnollistaa entistä selkeämmin, kuinka vähän pyykinpesuainetta oikeasti tarvitaan ja auttaa kuluttajia annostelemaan sitä oikein. Pesuaineen tiivistäminen vaikuttaa myös pakkauskokoon ja pakkauksen muovin määrään: uusissa pakkauksissa on käytetty 12 prosenttia vähemmän muovia ja pienemmät pesuainepullot vievät myös vähemmän tilaa.

”Serto-pakkauksissa Kiilto päätti iloksemme jatkaa Auraprintin kanssa kutiste-etiketeillä, sleevereillä. Ne kutistetaan pesuainepullojen päälle ja niiden avulla koko pakkauksen pinta voidaan hyödyntää painatukseen ja halutun visuaalisen ilmeen saavuttamiseen. Pesuaineiden eri tyypit personoidaan painetuilla sleevereillä ja näin ei tarvita erilaisten painettujen pullojen varastoja, vaan asiakas voi tilata tarpeen ja kulutuksen mukaan tarvittavan määrän kutakin sleeveriä. Tämä pienentää hukkaa ja esimerkiksi uusi tuoteversio on helppo ottaa kokeiluun pienellä pakkaussatsauksella”, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Katriina Hieta Aurapintistä.

Projekti vaati Hiedan mukaan huolellista suunnittelua ja useampaa testauskertaa, sillä pullon muoto asettaa omat haasteensa sleeverin kohdistamiselle ja tekstien asetteluille. Sleeveriaineistolle tarkoitetulla ohjelmalla voitiin reprossa mukauttaa tekstejä ja muita elementtejä niin, että etiketin kutistuminen otetaan huomioon pullon eri kohdissa.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x