ScanStar Student 2022 -kilpailun voittaja on valittu

JULKAISTU: 2022-09-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Onnea Brobygrafiska graafisen suunnittelun oppilaitoksen opiskelijaryhmä Edward Li, Elin Celind and AnnaMaria Nordström! Heidän suunnittelmansa pakkaus koivunmahlalla maustetulle viinietikalle on voittanut ScanStar Student 2022 -kilpailun.

Opiskelijaryhmän suunnitteleman koostuu lasipullosta, sen koteloksi suunnitellusta kuitupakkauksesta ja siemenpussista. Kuitupakkauksen yläosa toimii siementen istutusalustana.

Elin, AnnaMaria ja Edward palkittiin innovatiivisesta keksinnöstään, jossa osa pakkauksesta muuntuu toiseen käyttötarkoitukseen ja pidentää pakkauksen käyttöaikaa. Kilpailun tuomaristo (Mikael Gällstedt, Ruotsi, Chresten Heide-Anderson, Tanska, Johanna Nikunen, Suomi ja Per Øyvind Nordberg, Norja) kuitenkin huomautti, että myös lopulle pakkausmateriaalia voisi keksiä uusiokäyttöä.

Seuraavaksi pohjoismaisen Student ScanStarin voittajapakkaus osallistuu maailmanlaajuiseen WorldStar Student -kilpailuun. Kilpailun tuomaristo toivottaa kilpailun voittajalle onnea jatkoon!

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus