Legendaarisen maineen saanut Saarioisten 200-grammainen pitsa täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 35 vuotta. Juhlan kunniaksi hartaasti toivottu kasvispitsa tekee paluun syksyllä.
Näin pitkään elänyttä tuotetta uudistetaan luonnollisesti varovaisesti. Pakkauksen ulkoasu on nyt yksinkertainen, mutta syömään houkutteleva.
Ensimmäiset Saarioisten 200-grammaiset pitsat paistettiin vuonna 1981. Täytevaihtoehtoja oli tuolloin kolme: jauheliha, kinkku ja sieni.
”Alkuperäisestä makukolmikosta jauheliha- ja kinkkuversiota valmistetaan edelleen. Jauhelihapitsa on tänäkin päivänä täytteistä ylivoimaisesti suosituin ja kinkku seuraa kakkosena”, Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka kertoo.
Saarioisten pitsat paistetaan Valkeakoskella, jossa niitä valmistuu vuodessa 18 miljoonaa kappaletta. Vaikka klassikkotäytteet pitävät vuodeta toiseen pintansa, 35 vuoden aikana pitsaa on saanut myös uusia makuja. Saarioisten pitsaperhe on laajentunut viime vuosina suurempiin ja runsastäytteisiin pitsoihin.
Syksyllä luvassa on odotettu paluu, sillä kauppoihin saapuu 200-grammaisen pitsan uudistunut kasvisversio, joka sopii myös vegaaneille.