S-ryhmä tähtää kierrätettävyyteen ja kestävään muovin käyttöön

JULKAISTU: 2020-08-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kotimaista-jauheliha pakataan nyt ohuempaan muovikääreeseen aiemman muovikaukalon sijaan, ja viinirypäleet pakataan rasiaan, jonka kansi on korvattu muovikalvolla. Näillä ja lukuisilla muilla pakkausuudistuksilla S-ryhmä säästää reilusti yli 100 tonnia muovia vuodessa.

S-ruokakauppojen hedelmä- ja vihannesosastoilta löytyy useita esimerkkejä uudistuneista, aiempaa vastuullisemmista tuotepakkauksista. Monissa pakkauksissa materiaalin määrää on vähennetty tai muovia on korvattu kartongilla. Lisäksi pakkausten uudelleenkäyttöä edistetään erityisesti logistiikassa: esimerkiksi uudelleenkäytettävien hedelmä- ja vihanneslaatikoiden käyttö on jatkuvassa kasvussa – vuoden 2019 aikana käyttö lisääntyi 22 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Elintarvikkeiden ohella myös muita S-ryhmän omien merkkien tuotteita on nyt siirretty uusiin pakkauksiin. Esimerkiksi pyykin- ja astianpesuaineiden pakkauksista on korvattu neitseellistä muovia kierrätysmuovilla 10 tonnin vuosivauhdilla. Alusvaatteiden henkarit on korvattu kokonaan kierrätysmuovisilla, ja yöasujen ja kylpytakkien pakkausmuovin määrää on saatu vähennettyä noin 3 tonnia vuodessa.

Pakkausuudistusten tarkoituksena on tehdä pakkauksista paremmin kierrätettäviä, lisätä uusiutuvien ja kierrätettävien materiaalien käyttöä sekä edistää kestävää muovin käyttöä. Taustalla on S-ryhmän vuonna 2018 tekemä muovilinjaus, johon liittyen S-ryhmän ruokakaupoissa ja ravintoloissa vähennettiin muun muassa muovikassien ja -pillien käyttöä ja pakkausten kierrätysohjeita on selkeytetty asiakkaan muovinlajittelua helpottamaan.

Tärkeintä uusien pakkausten suunnittelussa on, että ne toimivat tehtävässään eli suojaavat tuotetta, parantavat säilyvyyttä ja minimoivat hävikkiä. Jotta tuote saadaan turvallisesti ja ehjänä perille asiakkaan käyttöön, on pakkauksen toimittava niin tuotannossa, logistiikassa kuin myymälässäkin. Lisäksi pakkauksen kierrätettävyys on huomioitava koko ajan paremmin. S-ryhmän tavoitteena onkin, että kaikki S-ruokakauppojen omien merkkien tuotepakkaukset ovat kierrätettäviä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka