Ruotsin Coca-Cola siirtyy täysin kierrätysmuoviin

JULKAISTU: 2019-11-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsin Coca-Cola on julkistanut siirtyvänsä käyttämään täysin kierrätysmuovista valmistettuja pulloja juomissa, jotka valmistetaan yhtiön Tukholman läänissä sijaitsevan Jordbyn tuotantolaitoksella. Käyttämällä pelkästään kierrätettyä muovia pakkauksissaan yritys vähentää alkuperäisen muovin käyttöä 3 500 tonnilla vuosittain.

Muutos tulee vähentämään hiilidioksidipäästöjä 25 % verrattuna muutosta edeltävään aikaan, jolloin juomapakkauksissa käytettiin keskimäärin 40 % kierrätettyä muovia.

Coca-Cola Companyn tavoitteena on, että sen muovipulloissa käytetään 50 % kierrätettyä muovia kaikkialla. Suomessa Sinebrychoff on jo useita vuosia edelläkävijänä käyttänyt valmistamissaan Coca-Cola-yhtiön juomissa puolen litran pulloja, joiden materiaalista 50 % on kierrätysmuovia.

Ruotsin Coca-Colan päätös siirtyä käyttämään kokonaan kierrätetystä muovista valmistettuja pakkauksia tekee yrityksestä ensimmäisen Coca-Cola-yhtiön maailmassa, jonka onnistuu merkittävästi tehostaa kierrätetyn muovin käyttöä. Muutos koskee yli 40 erilaista Coca-Cola, Fanta, Sprite ja Bonaqua -tuotemerkkien alla Ruotsissa valmistettua juomaa.

”Muovi on tehokas ja arvokas pakkausmateriaali. Sitä tulee käsitellä myös sellaisena, jotta se ei päädy roskana hukkaan. Ruotsin Coca-Colan tavoitteena on olla kiertotalouden edelläkävijäyritys ja kerätä pakkaukset takaisin käytettäväksi uudelleen, ” sanoo Sofie Eliasson Morsink, toimitusjohtaja, Coca-Cola European Partners Sverige.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus