Runo ja maalaus äitienpäivän kahvipaketissa

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-04-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pauligin Juhla Mokka -äitienpäiväkahvi on jo kuudetta kertaa rajoitetun ajan myynnissä. Tänä vuonna pakkausta koristaa taidemaalari Manuela Boscon kaurismaalaus ”Elämäni kevät” ja näyttelijä Kiti Kokkosen äitiin ja äitiyteen liittyviä tunteita kuvaileva runo.

Pauligin Juhla Mokka liittyy suomalaisten arkeen ja juhlaan. Juhla Mokka onkin Suomen suosituin kahvi.

– Lähes joka toinen Suomessa nautittu kahvikupillinen on Juhla Mokka -tuoteperheen kahvia, ja näistä vaaleapaahtoinen Juhla Mokka on edelleen ylivoimaisesti suosituin, Juhla Mokka -kahvin brand manager Laura Ilonen sanoo.

Tulevana äitienpäivänä Juhla Mokka -kahvi juhlistaa äitejä ja kaikkia äitienergiaa eli huolehtivaa lämpöä säteileviä ihmisiä.

– Juhla Mokka -kahvin äitienpäivän erikoispakkauksissa kahvi puetaan juhlan kunniaksi niin kauniiksi, että se toimii myös lahjana. Jokainen pakkaus on kuin pieni maalaus, jolla voi muistaa äitienpäivän kunniaksi itselle tärkeää henkilöä, Laura Ilonen kuvailee.

Uusperheessä kasvanut ja uusperheen bonusäitinä elävä näyttelijä Kiti Kokkonen on kirjoittanut Juhla Mokka -kahvipakkaukseen runon, jossa viitataan siihen, kuinka äitiys voi olla muutakin kuin biologinen side.

– Äiti on sanana itselleni hyvin tärkeä ja monimuotoinen merkitykseltään. Minusta vanhemmuudessa on biologiaa enemmän kyse läsnäolosta ja turvasta, pyyteettömästä rakkaudesta. Halusin runollani huomioida kaikki äitiyden erilaiset muodot ja huolehtivaa lämpöä säteilevät ihmiset. Erityisesti kohta ”Enemmän kuin eloni kantaja” on minulle runossa juuri tästä syystä tärkeä, Kiti Kokkonen kertoo.

Kuvataiteilija Manuela Boscon herkässä taideteoksessa ”Elämäni kevät” nuoret kauriit leikkivät kirsikkapuumetsikössä. Bosco kertoo, että vaaleanpunaiset kirsikkapuut ja puhdas vuoristojokimaisema edustavat hänelle kevättä ja valoa.

Maalauksen tuotto hyväntekeväisyyteen 

Osana Juhla Mokka -kahvin äitienpäiväkampanjaa Manuela Boscon alkuperäinen öljyväriteos ”Elämäni kevät” huutokaupataan Hagelstam & Co:n modernin taiteen huutokaupassa 3.6.2021. Teoksen myyntihinta ohjataan lyhentämättömänä SOS-Lapsikylälle, jonka pääyhteistyökumppani Paulig on ollut vuodesta 2019. SOS-Lapsikylä auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli