Rasvankestävä pakkauspaperi kompostoituu

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-08-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ahlstrom-Munksjön rasvankestäville Coralpack-pakkauspapereille on myönnetty TÜV Austrian OK compost HOME- ja OK compost INDUSTRIAL -sertifikaatit. Ahlstrom-Munksjö on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka on saanut OK Compost -sertifikaatin rasvankestäviä pakkauspapereita hyödyntävien asiakkaidensa käyttöön.

Sertifikaatit vahvistavat, että Coralpack-pakkauspapereita voidaan kompostoida kotona ja teollisissa laitoksissa. Kompostoituvat elintarvikepakkauspaperit ovat yksi esimerkki kestävää kehitystä tukevista ratkaisuista, joiden avulla pakkausmateriaalien ympäristövaikutuksia voidaan vähentää. Sertifikaatti auttaa Ahlstrom-Munksjön asiakkaita, sekä pakkausvalmistajia että tuotemerkkien omistajia, saamaan OK Compost -merkinnän lopputuotteilleen.

OK Compost on kansainvälisesti tunnustettu merkintä, joka kertoo, että tuote on kompostoituva EU:n standardin EN13432 mukaisesti. Kaikki asiaankuuluvat testit on suoritettu ISO 17025 -standardin mukaisesti sertifioidussa ja akkreditoidussa riippumattomassa testilaboratoriossa.

Coralpack-pakkauspapereita käytetään rasvapitoisten elintarvikkeiden pakkaamisessa. Näitä ovat esimerkiksi voi, margariini, pika- ja noutoruuat ja mikropopkorni. Coralpack-pakkauspaperit suojaavat elintarvikkeita ja vähentävät pakkauksen rasvaisuutta. Ensiökuidusta valmistetut Coralpack-pakkauspaperit ovat biohajoavia ja kompostoitavia. Papereita on saatavilla 30–90 gsm, märkälujitettuna tai -lujittamattomana, valkoisena tai valkaisemattomana.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak