Raflatacilta uusia poispestäviä etikettejä

JULKAISTU: 2019-10-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


UPM Raflatac on kehittänyt uuden tuotevalikoiman etikettiratkaisuja, joiden avulla voidaan lisätä PET-pakkausten ja lasipakkausten kierrätettävyyttä. Uudet SmartCircle-etiketit voidaan pestä pois kierrätyksessä entistä paremmin.

SmartCircle-etiketit irtoavat PET-pakkausten pesussa. Kierrätyksessä saadaan enemmän puhdasta PET-materiaalia kiertoon. Raflatacin wash-off-etikettiratkaisut ovat hyväksyneet mm. Association of Plastic Recyclers (APR) ja European PET Bottle Platform (EPBP).

Lasipakkausten SmartCircle-etiketit kestävät kosteutta pakkauksen valmistuksessa ja käytössä, mutta irtoavat puhtaasti ja helposti normaaleissa teollisissa pesuprosesseissa. Pakkauksia voidaan käyttää uudelleen koko niiden kiertoajan.

”Maailmassa on pyrkimys vähentää, uudelleen käyttää ja kierrättää pakkausmateriaaleja. Innovatiivisia ratkaisuja tarvitaan todelliseen kiertotalouteen siirtymiseksi. Meidän SmartCircle-ratkaisumme on suunniteltu tukemaan yrityksiä, jotka haluavat saavuttaa kestävyyden tavoitteensa ja lisätä brändinsä arvoa”, sanoo Oona Koski, Sustainability Manager, UPM Raflatac.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)