QR-koodilla tuotetiedot lastenruokapurkista

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-12-04
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Nestlé NaturNes lastenruoan alkuperästä ja ympäristöystävällisyydestä saa tietoa lukemalla etikettiin painetun QR-koodin.

Ennen monesta eri lähteestä etsittävän tiedon saa skannaamalla Nestlé NaturNes Spaghetti Bolognese -lastenruokapurkin QR-koodin. Etiketin koodi johdattaa asiakkaan suoraan verkkosivulle, josta löytyvät tärkeimmät tiedot tuotteen raaka-aineiden alkuperästä, valmistuksesta ja toimitusketjusta.

IBM Food Trustin kanssa toteutettu lohkoketjuteknologiaa hyödyntävän pilottiprojekti on toteutettu yhteistyössä n, joka tarjoaa suoraan kuluttajien matkapuhelimiin tietoa NaturNes -lastenruokien alkuperästä ja toimitusketjuista. Lohkoketjuteknologiaa on käytetty Naturnes-lastenruokien tietojen jakamisessa aiemminkin, mutta nyt teknologian avulla voidaan asiakkaille kertoa yhä enemmän tietoja.

Lohkoketjuteknologian tarkoituksena on lisätä läpinäkyvyyttä ja tarjota kuluttajille mahdollisuus seurata tuotteen alkuperää. Viime vuonna aloitettu projekti on jo aiemmin lisännyt lastenruokien tuotannon läpinäkyvyyttä muun muassa esittämällä sertifikaatteja Lapista tulevista luomumustikoista, ympäristöystävällisistä pakkauksista sekä jätteettömästä ja hiilidioksidivapaasta tuotannosta Turun tehtaassa Suomessa.

Lohkoketjuteknologian avulla tuotetietoja pääsee katsomaan yhä useammasta tuotteesta sitä mukaa, kun projektiin liittyy enemmän toimittajia ja kumppaneita.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB