QR-koodilla tuotetiedot lastenruokapurkista

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-12-04
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Nestlé NaturNes lastenruoan alkuperästä ja ympäristöystävällisyydestä saa tietoa lukemalla etikettiin painetun QR-koodin.

Ennen monesta eri lähteestä etsittävän tiedon saa skannaamalla Nestlé NaturNes Spaghetti Bolognese -lastenruokapurkin QR-koodin. Etiketin koodi johdattaa asiakkaan suoraan verkkosivulle, josta löytyvät tärkeimmät tiedot tuotteen raaka-aineiden alkuperästä, valmistuksesta ja toimitusketjusta.

IBM Food Trustin kanssa toteutettu lohkoketjuteknologiaa hyödyntävän pilottiprojekti on toteutettu yhteistyössä n, joka tarjoaa suoraan kuluttajien matkapuhelimiin tietoa NaturNes -lastenruokien alkuperästä ja toimitusketjuista. Lohkoketjuteknologiaa on käytetty Naturnes-lastenruokien tietojen jakamisessa aiemminkin, mutta nyt teknologian avulla voidaan asiakkaille kertoa yhä enemmän tietoja.

Lohkoketjuteknologian tarkoituksena on lisätä läpinäkyvyyttä ja tarjota kuluttajille mahdollisuus seurata tuotteen alkuperää. Viime vuonna aloitettu projekti on jo aiemmin lisännyt lastenruokien tuotannon läpinäkyvyyttä muun muassa esittämällä sertifikaatteja Lapista tulevista luomumustikoista, ympäristöystävällisistä pakkauksista sekä jätteettömästä ja hiilidioksidivapaasta tuotannosta Turun tehtaassa Suomessa.

Lohkoketjuteknologian avulla tuotetietoja pääsee katsomaan yhä useammasta tuotteesta sitä mukaa, kun projektiin liittyy enemmän toimittajia ja kumppaneita.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx