Puumuovisia keittiötuotteita kauppoihin ensi vuonna

JULKAISTU: 2020-12-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Käyttötavaroiden valmistaja Orthex tuo ensimmäisenä yrityksenä markkinoille kestokäyttöiset tuotteet, joiden valmistusmateriaalina on käytetty selluloosapohjaista Woodly-puumuovia. Orthexin ja Woodlyn yhteishanke puumuovin hyödyntämisestä keittiörasioissa on uusi aluevaltaus. Aiemmin Woodlyn materiaalista on valmistettu pakkauksia.

Puumuovista valmistetut tuotteet lanseerataan vuoden 2021 aikana. Ne tulevat myyntiin Orthex Groupin verkkokaupassa sekä vähittäiskaupoissa.

–Vastuullisuus on ensiarvoisen tärkeä osa yrityskulttuuriamme ja se tarkoittaa meille konkreettia tekoja. Woodly-materiaalista valmistettu tuotesarja on hyvä esimerkki tästä. Meille materiaalista tekee erityisen kiinnostavan se, että se on läpinäkyvää, vaikka se onkin biopohjaista, kertoo Orthexin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew.

– Orthex Group tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, mikä on pääasiassa muovia hyödyntävälle yritykselle varsin kunnianhimoinen tavoite. Yhteistyö Woodlyn kanssa on yksi askel kohti tätä päämäärää, lisää Rosenlew.

Puumuovi tarkoittaa, että muovinvalmistuksessa tavanomaisesti käytettäviä öljypohjaisia raaka-aineita korvataan puupohjaisella raaka-aineella, kuten selluloosalla. Woodly-materiaalin pääraaka-aine on peräisin sertifioiduista havumetsistä, joita hoidetaan kansainvälisten ekologisten ja eettisten standardien mukaisesti. Uusiutuvan raaka-aineen ansiosta Woodly on hiilineutraali materiaali ja sen avulla voidaan vähentää fossiilisten raaka-aineiden käyttöä. Siitä valmistetut tuotteet voidaan käytön jälkeen kierrättää tavalliseen tapaan muovinkierrätyksessä.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus