Pussien painamiseen uusi ratkaisu Xeikonilta

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-03-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Xeikon on kehittänyt uuden tuotantoratkaisun pussien painamiseen ja tuottamiseen digitaalisesti. Ratkaisu on tarkoitettu kuluttajatuotteiden markkinoille.

Pussien suosio on kasvanut pakkausratkaisuna, mutta niiden painaminen ja tuottaminen on usein haastavaa. Varsinkin itsestään seisovat pussit ovat suosittuja keveytensä takia. Pussit on tavallisesti tehty monikerrosmateriaalista, ja tuotantoprosessissa on yleensä monta vaihetta. Pussit tehdään tavallisesti fleksopainatuksessa, joka vaatii pitkiä sarjoja ollakseen kannattavaa.

Xeikonin integroitu tuotantolinja sopii tiedotteen mukaan pienten sarjojen tuottamiseen edullisesti ja nopeasti. Se on kilpailukykyinen fleksopainamiseen verrattuna aina 4 000 lineaariseen metriin saakka.

Xeikon Café -tilaisuudessa Belgiassa esiteltiin tällaista tuotantolinjaa, joka on kehitetty yhteistyössä brittiläisen etikettipainaja CS Labelsin kanssa. Yritys on näin laajentanut tuotevalikoimaansa etiketeistä joustopakkauksiin.

Xeikonin ratkaisussa pussit painetaan digitaalisella toonerikoneella, esimerkiksi CX500-koneella. Sen jälkeen samassa integroidussa prosessissa materiaalille laminoidaan tuotteen tarvitsemat barrieerikerrokset. Kuivatooneritekniikka on elintarvikehyväksyttyä, ja painatuksen laatu vastaa offsetin sekä flekson laatua.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak