PTY:n uusi puheenjohtaja Ari Akseli: Kilpailu takaa parhaat palvelut

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-11-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli on valittu Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) hallituksen puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle 1. tammikuuta 2021 alkaen. Akseli on ollut PTY:n hallituksen jäsen vuodesta 2017 ja toiminut hallituksen puheenjohtajana vuosina 2017 ja 2018. Hallituksen varapuheenjohtajiksi on valittu SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine ja Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Nicholas Pennanen.

– Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen myös päivittäistavarakaupassa. Olemme kuitenkin pystyneet varmistamaan turvallisen asiointi- ja työympäristön asiakkaille ja henkilökunnalle. Kauppa on osoittanut kykynsä reagoida muuttuviin tilanteisiin ja säilyttänyt kuluttajien luottamuksen, Päivittäistavarakauppa ry:n tuleva puheenjohtaja Ari Akseli sanoo.

Kuluttajien etu tulee pitää mielessä myös kaupan toimialaan liittyvää lainsäädäntöä kehitettäessä. On syytä välttää tarpeetonta sääntelyä ja uudistaa kilpailua rajoittavaa lainsäädäntöä. Esimerkiksi apteekkitoimintaa sekä alkoholin myyntiä koskevat lainsäädäntömme eivät nykyisellään vastaa tarkoitustaan. Markkinoiden avaaminen ja sitä kautta kilpailun lisääminen takaisivat kuluttajille parhaat palvelut, monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat.

– Toivomme, että viranomaiset luottavat jatkossakin päivittäistavarakaupan kykyyn kehittää laajaa toimintakenttäänsä vastuullisesti. Hyviä esimerkkejä alan onnistuneesti toteuttamista uudistuksista ovat aukioloaikojen vapauttaminen ja alkoholilainsäädännön uudistaminen. Molemmat uudistukset ovat parantaneet palveluiden saatavuutta ja siten hyödyttäneet kuluttajaa merkittävästi, Ari Akseli muistuttaa.

Päivittäistavarakauppa ry:n hallitus 2021

Puheenjohtaja:
Päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli, Kesko Oyj

Varapuheenjohtajat:
Kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK
Toimitusjohtaja Nicholas Pennanen, Lidl Suomi Ky

Jäsenet:
Kauppias Pauli Jaakola, K-kauppiasliitto ry
Toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää, Osuuskauppa PeeÄssä
Toimitusjohtaja Vesa Laineenkare, Wihuri Oy
Kaupallinen johtaja Jaakko Mäkinen, R-kioski Oy
Toimitusjohtaja Jussi Nummelin, Minimani Yhtiöt Oy (aloittaa toimitusjohtajana 1.1.2021)
Toimitusjohtaja Mika Rautiainen, Tokmanni-konserni

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB