PTY:n uusi puheenjohtaja Ari Akseli: Kilpailu takaa parhaat palvelut

JULKAISTU: 27. marraskuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli on valittu Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) hallituksen puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle 1. tammikuuta 2021 alkaen. Akseli on ollut PTY:n hallituksen jäsen vuodesta 2017 ja toiminut hallituksen puheenjohtajana vuosina 2017 ja 2018. Hallituksen varapuheenjohtajiksi on valittu SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine ja Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Nicholas Pennanen.

– Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen myös päivittäistavarakaupassa. Olemme kuitenkin pystyneet varmistamaan turvallisen asiointi- ja työympäristön asiakkaille ja henkilökunnalle. Kauppa on osoittanut kykynsä reagoida muuttuviin tilanteisiin ja säilyttänyt kuluttajien luottamuksen, Päivittäistavarakauppa ry:n tuleva puheenjohtaja Ari Akseli sanoo.

Kuluttajien etu tulee pitää mielessä myös kaupan toimialaan liittyvää lainsäädäntöä kehitettäessä. On syytä välttää tarpeetonta sääntelyä ja uudistaa kilpailua rajoittavaa lainsäädäntöä. Esimerkiksi apteekkitoimintaa sekä alkoholin myyntiä koskevat lainsäädäntömme eivät nykyisellään vastaa tarkoitustaan. Markkinoiden avaaminen ja sitä kautta kilpailun lisääminen takaisivat kuluttajille parhaat palvelut, monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat.

– Toivomme, että viranomaiset luottavat jatkossakin päivittäistavarakaupan kykyyn kehittää laajaa toimintakenttäänsä vastuullisesti. Hyviä esimerkkejä alan onnistuneesti toteuttamista uudistuksista ovat aukioloaikojen vapauttaminen ja alkoholilainsäädännön uudistaminen. Molemmat uudistukset ovat parantaneet palveluiden saatavuutta ja siten hyödyttäneet kuluttajaa merkittävästi, Ari Akseli muistuttaa.

Päivittäistavarakauppa ry:n hallitus 2021

Puheenjohtaja:
Päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli, Kesko Oyj

Varapuheenjohtajat:
Kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK
Toimitusjohtaja Nicholas Pennanen, Lidl Suomi Ky

Jäsenet:
Kauppias Pauli Jaakola, K-kauppiasliitto ry
Toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää, Osuuskauppa PeeÄssä
Toimitusjohtaja Vesa Laineenkare, Wihuri Oy
Kaupallinen johtaja Jaakko Mäkinen, R-kioski Oy
Toimitusjohtaja Jussi Nummelin, Minimani Yhtiöt Oy (aloittaa toimitusjohtajana 1.1.2021)
Toimitusjohtaja Mika Rautiainen, Tokmanni-konserni

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)