Proteiinirahkat ja -vanukkaat syödään jatkossa omin lusikoin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-08-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Tähän asti Valion PROfeel-proteiinirahkat ja -vanukkaat on myyty pakkauksissa, joissa on ollut muovinen lusikkakansi. Nyt se kuitenkin poistuu, kun Valio vähentää muovia pakkauksissaan. Muovikannet poistuvat käytöstä asteittain, ja uudistuneet pakkaukset saapuvat kauppoihin syksyn aikana.

– Uudistus tulee vähentämään pakkausten muovimäärää peräti 44 prosentilla. Osasta tuotteita muovikannet ovat poistuneet jo keväällä, ja nyt jätämme loputkin pois. Kannustammekin kaikkia välipalojen ystäviä ottamaan kestävän ja pestävän lusikan osaksi treenikassin tai olkalaukun vakiovarustusta, liiketoimintapäällikkö Aino Kymäläinen sanoo.

Valio on saanut lusikkakansista runsaasti kuluttajapalautetta, joissa on toivottu, että pakkausten muovimäärää vähennettäisiin. Pienilläkin muutoksilla on suuri vaikutus, erityisesti silloin, kun volyymit ovat suuria.

– Poistamalla muovikannet Valio PROfeel-pakkauksista vähennämme pakkausmuovia vuositasolla noin
150 000 kg. Määrä vastaa noin seitsemää miljoonaa kaupan muovikassia, kertoo Valion pakkauskehityksestä vastaava Juhana Pilkama.

Yhä useampi kuluttaja on kiinnostunut valintojensa ympäristövaikutuksista ja hiilijalanjäljestä. Pakkausmateriaali vaikuttaa tuotteen hiilijalanjälkeen, mutta on vain yksi osatekijä sitä laskettaessa.

– Elintarvikkeen hiilijalanjäljen kannalta on tärkeintä pitää ruokahävikki minimissä eli käyttää tuote kokonaisuudessaan. On myös tärkeää lajitella ja kierrättää pakkausmateriaalit asianmukaisesti metalli-, kartonki- ja muovijätteeseen, Kymäläinen muistuttaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva