Paperiset juomapillit ja puiset aterimet pikaruoka-aterioihin

JULKAISTU: 15. huhtikuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Suomen McDonald’s korvaa muovipillit paperisilla asteittain lähikuukausien aikana, ja alkukesästä muoviset aterimet vaihdetaan puisiin. Ravintolaketju on vähentänyt muovin määrää pakkauksissaan merkittävästi jo aiemminkin. Uudet pillit ja aterimet tulevat käyttöön ravintoloissa asteittain. Muutos aloitettiin pilleistä maaliskuussa.

– Ensisijaisesti tavoitteenamme on vähentää pillien käyttöä ravintoloissamme, riippumatta siitä ovatko pillit muovisia vai paperisia, kertoo Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

Pillit poistettiin ravintolasaleista jo vuonna 2019. Toimenpiteellä pillien käyttö väheni noin 30 prosenttia.

Salissa ruokailevat asiakkaat saavat jatkossakin juomaansa pillin tarvittaessa, automaattisesti ne tulevat mukaan vain kotiinkuljetus- ja autokaistatilauksiin. Uudet paperiset pillit valmistetaan Huhtamäen tehtaalla Puolassa, ja aiemmin tarjolla olleiden kolmen erilaisen muovipillimallin sijaan käytössä on jatkossa vain yksi pilli.

– Olemme ylpeitä, että Huhtamäki valittiin toimittamaan paperipillit kaikkiin McDonald’sin ravintoloihin Pohjoismaissa. Ruotsiin ja Norjaan pillejä on toimitettu nyt vuoden verran, sanoo Panu Ala-Nikkola, Huhtamäen tarjoilupakkausliiketoimintojen johtaja Pohjoismaissa.

Pillit valmistetaan elintarvikekäyttöön sertifioidusta paperista, ja hygienian varmistamiseksi ne on yksittäispakattu. Niin pillin kuin kääreenkin raaka-aine on PEFC-sertifioitua uusiutuvaa kuitua ja peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Pillit voi kierrättää paperi- tai kartonkijätteenä.

Viimeistään alkukesästä Suomen McDonaldseissa siirrytään käyttämään puupuristeisia aterimia. Useista lusikkamalleista siirrytään yhteen puiseen lusikkamalliin, jota käytetään kaikissa lusikalla syötävissä annoksissa. Lusikoiden ja haarukoiden valmistuksessa käytettävä koivu on peräisin FSC-sertifioiduista, vastuullisesti hoidetuista metsistä. Biohajoavat puupuristeiset aterimet voi kierrättää biojätteenä.

Muovin vuosikulutusta vähennetty jo 31 000 kiloa

Vuonna 2018 Suomen McDonald’s-ravintoloissa otettiin käyttöön kartonkiset puurokupit ja siirryttiin muovikannettomiin McFlurry-kuppeihin. Vuonna 2020 McDonald’s siirtyi muovisista pirtelökupeista kartonkisiin, ja samana vuonna myös salaattiannoksia alettiin tarjoilla kartonkisissa pakkauksissa muovisten sijaan. Lisäksi Suomen McDonald’s on luopunut muovisista ilmapallotikuista. Näiden toimenpiteiden ansiosta muovijätteen määrää vuositasolla on pystytty vähentämään 31 000 kiloa. Tämän kevään pilli- ja lusikkauudistuksilla muovin vuosikäyttö vähenee yli 32 000 kg lisää.

McDonald’sin tavoitteena on vaihtaa pakkausmateriaalinsa täysin uusiutuviin, kierrätettäviin tai sertifioituihin materiaaleihin ja kierrättää kaikki pakkausmateriaalit McDonald’s-ravintoloissa globaalisti vuoteen 2025 mennessä. Suomen McDonald’sin käyttämien kuitupakkausten raaka-aine on jo nyt peräisin joko kierrätetystä kuidusta tai sertifioiduista metsistä. Suomessa McDonald’sien myyntipakkauksissa käytetään ainoastaan kierrätettäviä materiaaleja.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)