Pandan makeiset kauppaan varttilavoissa

JULKAISTU: 2019-06-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Varttilavat kasvattavat suosiotaan kuljetuspakkauksissa. Myös Pandan tuotteet löytyvät myymälöistä aiempaa helpommin varttilavojen avulla. Orkla Suomi on muutenkin siirtynyt kertakäyttöisistä lavoista CHEPin toimittamiin vuokralavoihin.

Makeiset ja muut Orkla Suomen tuotteet, kuten mehut, majoneesit, keksit ja myslit lähtevät nyt varttilavojen päällä tehtaalta matkaan myymälöihin.

”Käytämme noin 10 000 varttilavaa vuodessa, ja niistä suurin osa on makeisia varten. Kun varttilava on pakattu ja täydennetty esittelyratkaisulla, lava voidaan viedä sellaisenaan kauppaan asti”, Orklan logistiikkapäällikkö Mauri Suuronen kertoo.

Käytännössä tuotteet pakataan varttilavoille erilaisia esittelyratkaisuja käyttäen. Yleensä tuotteet asetetaan varttilavalle pahvisessa kaukalossa. Kaukalon ulkonäkö suunnitellaan kampanjan tai brändi-ilmeen mukaan. Lavan pohjalle voidaan myös asentaa erillinen korokepohja, jotta kuluttaja saa tuotteet helpommin ostoskoriinsa.

Suurosen mukaan CHEPin varttilava soveltuu erinomaisesti esittelyratkaisujen rakentamiseen. Orkla Suomi aloitti vuokrattavien varttilavojen käytön vuonna 2017, ja yhteistyö CHEPin kanssa käynnistyi laajemmin keväällä 2018. Yritys arvostaa varttilavojen kestävyyttä ja CHEPin toimitusvarmuutta.

Orklalla esittelyratkaisujen parissa työskentelevä tekninen pakkaussuunnittelija Arja Laitinen korostaa, että varttilava on jo itsessään markkinointiväline.

”Tuotteiden täytyy erottautua jollain tavalla, jotta kuluttaja ottaa ne ostoskärryynsä. Varttilavat ovat erinomainen mahdollisuus vaikuttaa ostopäätökseen”, Laitinen sanoo.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus