Pakkaussuunnitteluun palkittu testaustyökalu

JULKAISTU: 17. marraskuun 2016
PÄIVITETTY: 16. helmikuun


Pakkauskonseptien testaukseen suunniteltu Package Value Toolkit sijoittui toiseksi Viestintäalan tutkimussäätiön Think Ink -innovaatiokilpailussa. Palkinto jaettiin Mediapäivillä.

Tekesin ja yritysten rahoittamassa Valuepack-hankkeessa kehitetty Package Value Toolkit on pakkauskonseptien kuluttajatestaukseen suunniteltu työkalu. Idea työkalusta syntyi havainnosta, että yhä useammin pakkaukset jäävät kehittämättä niiltä yrityksiltä, jotka hyötyisivät siitä eniten.

− Ja jos pakkauksia uudistetaan, niin 95 prosenttia pakkausuudistuksesta ei käytännössä muuta yrityksen markkinaosuutta suuntaan eikä toiseen, toteaa Package Testing & Reseachin (PTR)  toimitusjohtaja Virpi Korhonen.

Varsinkaan pienissä yrityksissä ei Korhosen mukaan uskalleta investoida pakkaussuunnittelun, vaikka yhä useammin se on yrityksen ainoa painettu mainos. Hyödyntämätöntä potentiaalia on siis runsaasti, vaikka Suomessa on tarjolla paljon korkeatasoista pakkaussuunnittelu- ja muotoiluosaamista.

− Lähdimme yhdessä suunnittelutoimistojen kanssa kehittämään helppokäyttöistä ja edullista työkalua pakkauskonseptien testaukseen. Työkalu suunniteltiin sellaiseksi, että pienimmilläkin yrityksillä on mahdollisuus ostaa testauspalvelua.

PTR vie eteenpäin työkalun digitalisointia ja kaupallistamista 20 000 euron voittosummallaan. Työkalua esitellään 30.11. Lahden Sibeliustalolla järjestettävässä WRAP IT! – Packaging Summitissa.
 

 

 

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)