Pakkauspainamisen innovaatioita Fespassa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-05-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


EDP-järjestö palkitsi Fespa-messuilla 29 digitaalisen painamisen innovaatiotuotetta. Joukossa oli useita pakkauspainamisen liittyviä laitteita.

EDP Awards 2018 -palkinnon sai 29 tuotetta, joiden katsottiin edustavan sarjoissaan parhaita teknologian edistysaskeleita suorituskyvyn, laadun ja kustannusten suhteen.

EDP-palkinnot antavat alan ostajille tietoa ja edustavat puolueetonta suositusta. Kilpailuun voi ilmoittaa vapaasti uusia tuotteita, jotka on julkistettu viimeisen 12 kuukauden kuluessa, ja joita palkintolautakunta voi testata. EDP:n tekninen komitea on valinnut kahdeksan sarjan parhaat tuotteet 120:n kilpailuun osallistuneen joukosta.

European Digital Press Association (EDP) käsittää 21 johtavaa ammattilehteä, jotka kattavat 27 maata ja saavuttavat painettuina yli puoli miljoonaa lukijaa. Suomesta järjestöön kuuluu Print&Media-lehti.

Aaltopahvin painaminen digitaalisesti oli messujen yksi uusista teemoista ja esillä oli useita uusia laitteita ja tuotantolinjoja. EDP-palkinnon sai niistä parhaana aaltopahviratkaisuna EFI:n Nozomi C18000. Sarja oli painaminen ja viimeistely.

Samassa sarjassa palkittiin parhaana etikettipainamisen ratkaisuna GAIA, joka on ebeamin, Utecon ja INXin kehittämä laite.

Kaupallisen painamisen sarjassa palkittiin parhaana rulla-etikettipainokoneena Screenin Truepress Jet L350UV+LM.

Viimeistelyn ja tehosteiden sarjassa palkittiin parhaana rullasyötteisenä viimeistelyratkaisuna HP Indigon GEM. HP Indigon Silver Ink valittiin parhaaksi erikoistehosteväriksi.

Kaikki palkitut löytyvät tästä.

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB