Pakkauspainamisen innovaatioita Fespassa

JULKAISTU: 2018-05-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


EDP-järjestö palkitsi Fespa-messuilla 29 digitaalisen painamisen innovaatiotuotetta. Joukossa oli useita pakkauspainamisen liittyviä laitteita.

EDP Awards 2018 -palkinnon sai 29 tuotetta, joiden katsottiin edustavan sarjoissaan parhaita teknologian edistysaskeleita suorituskyvyn, laadun ja kustannusten suhteen.

EDP-palkinnot antavat alan ostajille tietoa ja edustavat puolueetonta suositusta. Kilpailuun voi ilmoittaa vapaasti uusia tuotteita, jotka on julkistettu viimeisen 12 kuukauden kuluessa, ja joita palkintolautakunta voi testata. EDP:n tekninen komitea on valinnut kahdeksan sarjan parhaat tuotteet 120:n kilpailuun osallistuneen joukosta.

European Digital Press Association (EDP) käsittää 21 johtavaa ammattilehteä, jotka kattavat 27 maata ja saavuttavat painettuina yli puoli miljoonaa lukijaa. Suomesta järjestöön kuuluu Print&Media-lehti.

Aaltopahvin painaminen digitaalisesti oli messujen yksi uusista teemoista ja esillä oli useita uusia laitteita ja tuotantolinjoja. EDP-palkinnon sai niistä parhaana aaltopahviratkaisuna EFI:n Nozomi C18000. Sarja oli painaminen ja viimeistely.

Samassa sarjassa palkittiin parhaana etikettipainamisen ratkaisuna GAIA, joka on ebeamin, Utecon ja INXin kehittämä laite.

Kaupallisen painamisen sarjassa palkittiin parhaana rulla-etikettipainokoneena Screenin Truepress Jet L350UV+LM.

Viimeistelyn ja tehosteiden sarjassa palkittiin parhaana rullasyötteisenä viimeistelyratkaisuna HP Indigon GEM. HP Indigon Silver Ink valittiin parhaaksi erikoistehosteväriksi.

Kaikki palkitut löytyvät tästä.

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)