Pakkausalan uutisia uudistuneesta palvelusta

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-03-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Packnews-uutispalvelun verkkosivut ovat uudistuneet. Sivut ovat visuaalisesti entistä näyttävämmät ja kuvat pakkauksista pääsevät nyt paremmin esiin sivuilla. Uudistuneen tai uuden pakkauksen kuvat kiinnostavat alan ihmisiä faktojen lisäksi.

Haluamme täällä toimituksessa saada lisää tiedotteita ja hyviä kuvia pakkausalaan liittyvistä aiheista. Valitsemme materiaalista kiinnostavimmat aiheet ja uutisoimme niistä viikoittain verkossa sekä kerran viikossa uutiskirjeenä, jonka voit tilata sähköpostiisi. Julkaisemme myös elintarvikealan, lääkealan ja teknokemian uutisia pakkausalan näkökulmasta katsottuna.

Packnews on kaikki Pohjoismaat kattava, alueen johtava verkkouutissivusto pakkausalan ammattilaisille ja pakkauksista kiinnostuneille henkilöille. Suomessa sivuston nimi on Packnews.fi.

Packnews-verkkosivusto syntyi Ruotsissa jo vuonna 2005, ensin nimellä Packnyheter. Nord Emballage -lehteä kustantava Trade Promotion Förlag Ab osti Packnews-nimen norjalaiselta kustantajalta vuonna 2015 ja samalla uutissivuston nimi muuttui Packnews-brändin alle. Maaliskuussa 2016 Packnews-verkkosivut laajenivat kattamaan myös Suomen ja Tanskan pakkausmarkkinat. Suomessa Packnews.fi on toteutettu yhteistyössä Trade Promotion Förlagin ja Print&Media-lehteä kustantavan Print&Media Publishing Oy:n kanssa.

Pakkausalan uutisia ja analyysejä alasta julkaistaan myös Print&Media-lehdessä, joka on saatavilla tilattavana printtilehtenä tai irtonumeroina digitaalisena näköislehtenä. Viime numerossa 1/2019 käsiteltiin mm. sitä, miten kiertotalous etenee pakkauslogistiikassa.

Suomen Packnews-sivujen ilmoitusmyyntiä hoitavat Print&Median henkilöt.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce