Pakkauksen ympäristöystävällisyys tärkeää verkkokaupassa

JULKAISTU: 13. lokakuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Mikä on tärkeää verkko-ostajalle? Postin Suuri verkkokauppa 2020 -tutkimus antaa kattavan kuvan nettiostamisen tämänhetkisestä tilasta Suomessa. 

Verkosta ostaminen on kasvanut Suomessa merkittävästi. Postin tutkimukseen osallistuneista 60 prosenttia oli tehnyt ostoksia verkossa tutkimushetkeä (heinäkuu 2020) edeltävän viimeisen kuukauden aikana. Tutkimuksen mukaan edelläkävijä ja peruskäyttäjä -ryhmiin luokitellut haastateltavat arvioivat verkko-ostamisen kasvavan tulevaisuudessa merkittävästi.

Tutkimuksessa haastateltavilta kysyttiin myös vastuullisuusasioista. Ympäristöystävällistä pakkausmateriaalia pitää tärkeänä tai jossakin määrin tärkeänä verkkokaupan valinnassa 66 prosenttia vastaajista eli pakkausten ympäristöystävällisyys oli lähes yhtä tärkeää kuin itse tuotteen ympäristöystävällisyyskin, jota piti tärkeänä tai jossakin määrin tärkeänä 72 prosenttia vastaajista.

Postin verkkokauppatutkimuksen parhaaksi suomalaiseksi verkkokaupaksi vastaajat valitsivat Verkkokauppa.comin. Paras ulkomainen verkkokauppa oli tutkimuksen mukaan Zalando.

Lue lisää: https://www.posti.fi/fi/yrityksille/vinkit-ja-caset/verkkokauppa/suuri-verkkokauppatutkimus-2020

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi