Oplax laajentaa kuormalavatuotantoaan

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-10-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Olavi Räsänen Oy on myynyt Mikkelissä sijaitsevan kuormalavaliiketoimintansa Oplax Oy:lle. Liiketoiminta siirtyy Oplaxille 1.11.2019 alkaen. Yrityksestä tulee yksi alan suurimmista yhtiöistä Suomessa.

Oplax Oy jatkaa toimintaa Mikkelissä Olavi Räsänen Oy:ltä vuokraamissaan toimitiloissa. Olavi Räsänen Oy:n kuormalavaliiketoiminnan liikevaihto on ollut viime vuosina noin 10 M€.

”Kauppa parantaa Oplax Oy:n markkina-asemaa Etelä-Suomessa ja tekee meistä yhden isoimmista alan yhtiöistä Suomessa noin 20 M€ liikevaihdolla. Oplax Oy tulee tekemään merkittäviä investointeja Mikkeliin toiminnan edelleen kehittämiseksi ja jatkaa myös uusien ulkomaisten toimipisteiden avaamisia. Olemme ainoa kansainvälinen suomalainen toimija alalla”, kertoo Oplax Oy:n toimitusjohtaja Ville Haataja.

”Kaupan myötä Olavi Räsänen Oy luopuu kuormalavaliiketoiminnasta ja keskittyy konsernin muihin toimintoihin. Oplax Oy pystyy kehittämään toimintaa Mikkelissä jatkossa ja kahden suuren kuormalavavalmistajan yhdistyminen tuo etuja tuotekehitykseen, materiaalihankintoihin, tuotantoon ja logistiikkaan”, toteaa Olavi Räsänen Oy:n toimitusjohtaja Kari Nikkanen.

Oplaxin nykyiset toimipisteet sijaitsevat Oulussa, Torniossa ja Syktyvkarissa Venäjällä. Oplaxin liikevaihto vuonna 2018 oli noin 11 M€.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak