Opiskelija, ilmoita opinnäytetyösi kiertotalouskilpailuun!

JULKAISTU: 14. helmikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pitkään stipendejä opiskelijoille jakanut Jätehuoltoyhdistys JHY on päättänyt järjestää korkeakouluopiskelijoille suunnatun opinnäytetyökilpailun. Ensimmäistä kertaa järjestettävän kilpailun ilmoittautuminen on nyt auki, ja parhaat työt palkitaan rahapalkinnolla seminaarissa toukokuussa.

– Kilpailu on JHY:n tapa kantaa yhteiskuntavastuuta ja tukea opiskelijoita, toteaa JHY:n varapuheenjohtaja ja kilpailun ammattilaisraadin puheenjohtaja Johanna Alakerttula.

– Kiertotaloussektori kehittyy jatkuvasti ja tarvitsee yhä enemmän osaavia ammattilaisia. Uskomme, että opinnäytetyökilpailu on arvokas tapa nostaa esiin uuden tiedon tuottajia ja niitä kiertotalouden teemoja, jotka tällä hetkellä kiinnostavat ja ovat nousussa eri toimialoilla, Alakerttula summaa.

Vastaavia estradeja nimenomaan opinnäytetyötasoisen tutkimuksen esittelemiseen ei ole montaa. Rakentamisen kiertotaloudesta väitöskirjaansa valmisteleva Alakerttula toivoo, että raadin käsittelyyn tulisi monipuolisesti kiertotaloutta käsitteleviä töitä. Hänen mukaansa jätehuollon puolelta etenkin kierrätysraaka-aineet ovat olleet pinnalla, mutta myös digitalisaatio, arvonmuodostus sekä uudet liiketoimintamallit ovat potentiaalisia teemoja. – Kiertotalous yhdistää käytännössä kaikkia toimialoja ja linkittyy yhä enemmän myös vastuullisuuteen, Alakerttula summaa.

Kiertotalousasiantuntijat arvioivat kilpailutyöt

Töitä arvioivaan ammattilaisraatiin on koottu laaja kattaus kiertotalouden parissa työskenteleviä asiantuntijoita, jotka edustavat myös kiertotalouteen suuntautuneiden opiskelijoiden mahdollisia tulevia työnantajia. Raadissa onkin edustajat VTT:ltä, S-ryhmästä, Aalto-yliopistolta, Fortumilta sekä jäteyhtiö Rosk’n Rollista.

Fortumin tutkimusyhteistyöstä vastaava asiantuntija Annika Sormunen osallistuu opinnäytetyöseminaarissa esiteltävien töiden arviointiin ja palkintojen jakamiseen. Hän tietää, että opiskelu ja tutkimus ovat suosittuja reittejä kiertotalouden työpaikoille.

– Tällainen kilpailu on mahtava tilaisuus päästä esittelemään omaa tutkimusta ja kiinnostusta alaan. Myös JHY:n innovatiivinen ote on hyvä signaali alan elinvoimaisuudesta. Itsekin odotan kovasti, että pääsen luomaan yhteyksiä uusiin ihmisiin kilpailun myötä, Sormunen toteaa.

Seminaarissa käsiteltävän opinnäytetyön aiheena on oltava kiertotalous. Kilpailun ilmoittautuminen alkaa Jätehuoltoyhdistyksen verkkosivuilla 14.2.2022 ja päättyy 13.3.2022. Yleisölle avoin seminaari järjestetään Espoon Otaniemessä Aalto-yliopiston tiloissa 24.5.2022 klo 12–16. Kahdessa sarjassa on palkintona yhteensä 14 000 euroa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood