Olvi tuo varoitusmerkit alkoholipakkauksiin

JULKAISTU: 8. syyskuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun

Olvi-konserni otti käyttöön elokuussa 2016 kolme varoitusmerkkiä alkoholijuomiensa pakkauksissa: ei raskaana oleville, ei autoa ajaessa ja ei alle 18-vuotiaille.

Merkit tulevat käyttöön Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Valko-Venäjällä sitä mukaa, kun pakkauksia päivitetään.

Suomessa ensimmäisen varoitusmerkinnän saanut pakkaus oli Alkossa myytävä OLVI IPA 5,0 % -olut. Tämän vuoden aikana merkinnät tulevat Suomessa vielä neljään muuhun alkoholipakkaukseen.

”Koimme nämä merkinnät tärkeinä, ja siksi halusimme laittaa ne uusiin pakkauksiin vapaaehtoisesti. Alkoholin käyttö raskauden aikana, autoa ajaessa tai alaikäisenä ei ole sellaista alkoholin kohtuukäyttöä johon haluamme kannustaa”, sanoo Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä.

Pakkauksissa on jo aiemmin ollut merkintä www.kohtuullisesti.fi.

Varoitusmerkkejä on ehdottanut aikaisemmin sosiaali- ja terveysministeriö. Myös Kehitysvammaliitto vaatii, että alkoholijuomapulloihin lisätään varoitusmerkinnät, jotka muistuttavat alkoholin vaarallisuudesta raskausaikana. Tällaiset varoitusmerkinnät ovat käytössä esimerkiksi Ranskassa.

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi