Nordic Label tehostaa digitaalista tuotantoaan

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-10-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Helsingissä toimiva Nordic Label on hankkinut nopeuspäivityksen Xeikon 3030Plus digipainokoneeseensa. Nopeutta tarvitaan lisää, sillä digitaalisesti painettujen töiden kysyntä on lisääntynyt merkittävästi.

Nordic Label on Suomen suurin etiketti- ja tarrapaino. Yritys painaa etikettejä flekso-, offset- sekä digipainomenetelmillä. Yrityksen käytössä oleva Xeikon 3030Plus -digipainokone on päivitetty syksyllä 50 % tuottavuuden lisäyksellä, koska digitaalisesti painettujen töiden kysyntä on merkittävästi lisääntynyt.

Koneen nopeus on nyt 20 m/min painettaessa viidellä värillä. Xeikonin painokoneessa käytettävät QA-ICE värit täyttävät korkeimmatkin vaatimukset mm. ruokaturvallisuuden ja kierrätettävyyden osalta vastaten näin Nordic Labelin asiakkailleen tarjoamiin arvoihin. Värien alhainen kiinnityslämpötila mahdollistaa mm. PP, PET sekä thermal -materiaalien käytön.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Xeikon painokoneeseemme ja nyt tehdyllä päivityksellä pystymme entisestään tehostamaan koneen käyttöä. Päivityksen myötä voimme tarjota asiakkaalle töitä, joissa toimitusaika on kriittinen, ja tuoda digitaalisen painon erityisedut kuten vaihtuvan sisällön tehokkaasti laajemmalle osalle asiakkaistamme”, summaa kokemuksia tuotantojohtaja Marko Rintanen Nordic Labelista.

Nordic Label Oy:n liikevaihto oli 19 Meur vuonna 2018 ja henkilökunnan määrä 106.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB