Nordic Label suurimmaksi etikettipainotaloksi

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-03-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Tilgmann-konserni on yhdistänyt etikettipainonsa yhdeksi kokonaisuudeksi. Uusi Nordic Label on Suomen suurin etiketti- ja tarrapaino. Konsernilla on myös Virossa etikettipainotalo Data Print.

Tilgmann on viime vuosina noussut alan suurimmaksi Suomessa yritysostojen avulla. Ostetut yritykset Paperityö ja Tarratuote on nyt yhdistetty Nordic Label -yritykseen, jonka liikevaihto on yli 20 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 100.

Nordic Label tuottaa etikettejä pääasiassa ruoka- ja juomateollisuudelle. Tuotannossa käytetään offsetpainoa, fleksopainoa sekä digipainoa. Yritys sijaitsee Helsingissä ja palvelee panimoita Pohjois-Euroopan alueella. Yrityksen toimitusjohtaja on Marko Rantala.

Ryhmään kuuluvasta Data Printistä Tilgmann omistaa 75 %. Yritys on flekso- ja digitaalipainotalo, jonka tuotteet liittyvät elintarvike-, juoma-, lääke- ja kemianteollisuuteen.

Tilgmann-konserniin liitettiin syyskuussa 2015 myös Scandiflex Pac AB, joka on yksi Ruotsin johtavista elintarviketeollisuuden käyttöön tarkoitettujen joustavien pakkauslaminaattien valmistajista. Yritys myytiin maaliskuussa 2019 Schur Flexibles -konsernille.

 

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB