Nespresson Huhtamäen teknologialla valmistetut kotikompostoituvat kahvikapselit lanseerattiin

JULKAISTU: 22. marraskuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Nespresso lanseerasi yhteistyössä Huhtamäen kanssa kehitetyn kotikompostoituvan paperivalmisteisen kahvikapselin Ranskassa eilen 21.11.2022. Kapseleita pilotoidaan aluksi kuluttajille Ranskassa ja Sveitsissä keväällä 2023 ennen kuin ne otetaan käyttöön laajemmin.

Paperivalmisteiset kahvikapselit on valmistettu puukuidusta, joka on hankittu vastuullisesti Euroopan metsistä. TÜV on sertifioinut kahvikapselit kotikompostoitaviksi sekä kompostoitaviksi ruokajätteen keräysjärjestelmissä. Kahvikapselit suojaavat kahvin laatua. Tulevaisuudessa kahvikapseleissa käytetyllä teknologialla saattaa olla mahdollista korvata myös esimerkiksi korkit ja sulkijat, jotka tällä hetkellä valmistetaan muovista tai metallista. Mahdollisia käyttökohteita ovat myös tarjottimet tai astiat, joissa on uudelleenavattava ja -suljettava kansi.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi