Muovijätteestä lisää pakkausmateriaalia

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-10-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Mondi on esitellyt elintarvikkeiden pussipakkauksen, jonka materiaalista 12 % on saatu kemiallisesti kierrätetystä muovijätteestä. Coca-Cola taas on ensimmäistä kertaa käyttänyt meren muoviroskasta tehtyä kierrätysmuovia juomapullossaan.

Mondin materiaali on kehitetty yhteistyössä kemianjätti BASFin ja hedelmien sekä vihannesten pakkaukseen erikoistuneen COROOS-yrityksen kanssa. Uusi seisova pussipakkaus on elintarviketurvallinen. Tähän asti kierrätysmuovin käyttöä elintarvikepakkauksissa ovat rajoittaneet mekaanisesti kierrätettävissä olevan muovin määrä ja laatu sekä EU:n tiukat elintarvikepakkausten määräykset.

BASF on kehittänyt muovin kemiallista kierrätystekniikkaa, joka avaa uusia mahdollisuuksia muovin kierrätykselle. Kemiallisesti muovijätteestä saatava pyrolyysi-öljy avaa uusia käyttökohteita. Uutta pakkausta esiteltiin FachPack-messuilla syyskuussa.

Coca-Cola käytti merimuovia juomapulloon

Coca-Cola on puolestaan esitellyt PET-juomapullon, jossa on ensimmäistä kertaa käytetty meren muoviroskasta kierrätettyä muovia. Koe-erä käsittää 300 pulloa, joiden materiaalista 25 % on saatu Välimerestä ja sen rannoilta. Kokeella halutaan osoittaa, että kierrätystekniikan kehitys mahdollistaa kaiken laatuisen PET-muovijätteen uudelleenkäytön juomien ja elintarvikkeiden pakkauksissa.

Coca-Colan yhteistyökumppaneita projektissa olivat Ioniqa Technologies, Indorama Ventures ja Mares Circulares (Circular Seas).

Uusimmat uutiset

Paul Jenkins ja joulukalenterit uutta Packnorth Award 2025 -kilpailussa

Nyt avautuivat kilpailun portit ja Pohjoismaiden suurimpaan pakkauskilpailuun, Packnorth Awardiin voi lähettää kilpailutöitä. Kerromme tässä lisää uusista kilpailuluokista ja juttelemme brittiläisen ThePackHubsin toimitusjohtajan Paul Jenkinsin kanssa, joka tuo kansainvälisyyttä tuomaristoon. Mitä trendejä hän näkee? Ja miten uusi PPWR-asetus vaikuttaa alaan?
top-9

Pack-IT: Näin pakkaukset houkuttelevat asiakkaita

Samaan aikaan, kun kauppojen hyllyt kilpailevat asiakkaiden huomiosta, kulisseissa käydään kiivasta innovaatiokamppailua. Canon kutsui 11. maaliskuuta pakkausteollisuuden koolle seminaariin, jossa keskityttiin pakkausten, myymälänäyttöjen ja kestävien ratkaisujen tulevaisuuteen
Canonx

Stora Enson megatehdas Oulussa käynnistyi – uusi linja on Euroopan nykyaikaisin

Puun kulutus kasvaa Stora Enson Oulun tehtaalla noin miljoona kuutiometriä vuodessa, kun uusi kuluttajapakkauskartonkilinja pääsee täyteen vauhtiin. Osa raaka-aineesta tulee Brasiliasta asti. Toimitukset asiakkaille alkavat viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.   
Oulu stora enso

Onko tämä Legon viherpesua?

Lego on parhaillaan korvaamassa pahvipakkaustensa sisällä olevat pienet palikoita sisältävät muovipussit paperisiin. Vaihto tehdään ympäristösyistä – mutta miten asia oikeastaan on? Hollannissa eräs ympäristöaktivisti testasi paperipusseja ja teki hämmästyttävän löydön.
Lego1x

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri