Moilas-pizzapohjien vientiin tuntuva kasvu

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-11-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Euroopan suurin pakasteruokia valmistava yritys Nomad Foods valitsi gluteenittomien pizzapohjiensa toimittajaksi pieksämäkeläisen Moilas Oy:n. Sopimus on merkittävä, sillä pizzoja leivotaan heille miljoonia kappaleita vuodessa.

Samalla gluteenittomaan leivontaan erikoistuneen suomalaisen perheyrityksen asema kansainvälisillä markkinoilla vahvistuu olennaisesti.

Moilas Oy:n gluteenittomat pizzapohjat pääsivät tänä kesänä merkittävien brittikauppaketjujen valikoimiin, kun Nomad Foods valitsi leipomoyrityksen kumppanikseen. Jatkossa kaikki Nomad Foodsin UK:ssa ja Euroopassa myymien gluteenittomien pizzojen pohjat ovat Moilas Oy:n valmistamia.

Kansainväliset markkinat ovat merkittävä osa pieksämäkeläisen perheyhtiön strategiaa, ja vientiä on kasvatettu erityisen määrätietoisesti viimeisten kymmenen vuoden ajan. Nyt sen osuus yrityksen liikevaihdosta on jo hieman yli puolet.

”Tuotteitamme viedään jo 16 maahan, ja uusia markkina-alueita kartoitetaan koko ajan. Juuri UK:ssa erityisruokavaliot ja gluteenittomuuden vaatimus lisääntyvät kovaa vauhtia, joten Nomad Foods -yhteistyö tuo meille merkittävää jalansijaa brittimarkkinaan”, kaupallinen johtaja Marko Hammar kertoo.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak