Miten pahvia ennen valmistettiin?

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-06-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pahvinvalmistukseen voi tutustua Verlan vanhassa tehdasmiljöössä, joka on jälleen valmis juhannuksen jälkeen alkavaan kesäsesonkiin. UPM:n omistamassa ja ylläpitämässä vanhassa puuhiomossa ja pahvitehtaassa Verlankosken äärellä vierailee kesällä noin 45 000 kävijää, joille Verla on turvallinen retkikohde museoalueen laajuuden ansiosta.

Tehdasmuseoon voi tutustua ainoastaan oppaan johdolla. Liput tehdasmuseon opastuksille kannattaa varata etukäteen museon verkkokaupasta. Museo on avoinna juhannuksen jälkeen joka päivä klo 10-18. Vilkkaimmat hetket ajoittuvat puolen päivän jälkeen, erityisesti viikonloppuihin, joten on suositeltavaa ajoittaa vierailu rauhallisempiin hetkiin päivän ensimmäiselle tai viimeisille opastuksille.

Verla siirtyy 15.8. suppeampiin aukioloaikoihin (ti-su klo 11-16). Syyskuussa opastuksille ei enää välttämättä tarvitse jonottaa, vaikka lippua ei vielä taskussa olisikaan.

Verlan vanha puuhiomo ja pahvitehdas on ainutlaatuinen kokonaisuus ja Unescon maailmanperintölistan ainoa metsäteollisuuden kohde. Tehdasrakennusten vanhojen koneiden ja pahvinvalmistuksen salojen lisäksi vierailua täydentävät näyttelyt, käsityöpuodit ja lounasravintola. Alueella voi nähdä myös esihistoriallisia kalliomaalauksia ja tehdä pienen metsäretken.

Verla sijaitsee Kymenlaaksossa ja on oivallinen päiväretkikohde myös pääkaupunkiseudulta. Tehdasmuseo on Sustainable Travel Finland -kohde.

Tutustu UPM:n Verlaan verkossa: www.verla.fi

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli