Micvac ja Mondini laajentavat yhteistyötä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-05-13
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsalainen Micvac laajentaa yhteistyötä italialaisen Mondini-yrityksen kanssa. Yhteistyöllä kehitetään mikroaaltotekniikalla kypsennettävien ja pastöroitavien valmisruokien pakkauksia.

Yritykset sopivat yhteistyöstä IFFA-messuilla Frankfurtissa. Micvacin kehittämässä tekniikassa valmisruokia kypsennetään ja pastöroidaan mikroaaltotunnelissa toimivassa tuotantoprosessissa. Mondini on maailman johtavia yrityksiä vuokapakkausten suljentatekniikassa.

”Yhteistyömme takaa nykyisten Micvacin ja Mondinin järjestelmien sujuvan integroinnin sekä uusien ideoiden kehittämisen. Työskentelemme yhdessä uniikkien, korkeatasoisten ja ympäristöä säästävien tekniikoiden kehittämiseksi”, sanoo Micvacin toimitusjohtaja Michael Bogdanski.

Micvacin kehittämä valmisruokien valmistusmenetelmä sai marraskuussa 2018 arvostetun SACCNY-Deloitte Green Award -palkinnon. Menetelmä säästää materiaaleja sekä energiaa ja pidentää säilyvyysaikaa. Menetelmässä valmisruuat valmistetaan ja pakataan mikroaaltotunnelissa. Tämä mahdollistaa ruuan säilymisen kuusikymmentä päivää ilman säilöntäaineita. Menetelmä on myös hyvin energiatehokas ja pakkaukset ovat hyvin kompakteja, mikä säästää kuljetuskustannuksissa.

Micvacin palkitussa menetelmässä valmisruuat valmistetaan ja pakataan mikroaaltotunnelissa. Kuva: Micvac.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak